Provance-i vadlazac szalonnás burgonyaágyon
Provance-i vadlazac szalonnás burgonyaágyon
A gyerekek gyakorlatilag korlátlan mennyiségű palacsintát meg tudnak enni, de igyekszem ezen túl lépni, és hasonló, de gazdagabb és fantáziadúsabb fogással előállni. Így született meg ez a mákos lepény.
Miközben a piacot jártam, az egyik standnál gyönyörű, piros héjú vilmoskörtéket láttam. Olyan szép volt, hogy egyből tudtam, vétek lenne eltávolítani a héját, mert ez az őszi sárga-piros remek látvány a tányéron is.
A legjobb fogások akkor sikerülnek, amikor spontán dobálom össze a fogást (Na jó, született ebből egy-két melléfogás is, de aki nem kísérletezik, annak nem is lesz sikere). Hétvégén finom csirkesült volt ebédre, ehhez készült ez a köret.
Palacsintához hasonló egyszerű lepény, különlegessége, hogy a tésztába kerül a dió. A felnőtt verzió igazi finomság.
Diós lepény barackos almával
A nyári gasztronómiai kalandozásokban a legjobb program a kerti sütögetés, legyen az hamburger, hússzelet, kolbász, vagy csak egyszerű zöldség. Ám a sült zöldség nem csak köret, hanem önálló fogás is lehet, ami fogyókúrázók számára is tökéletes választás. De rossz idő esetén sem kell lemondani ezekről a fenséges ízekről, serpenyőben is elkészíthető, bár ebben az esetben le kell mondanunk a füstös aromáról. De így is érdemes elkészíteni. Könnyű, egyszerű, nem igényel sok munkát. Hidegen-melegen egyaránt isteni.
Nyári sült zöldségtál