Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sajtos kisgombóc - levesbetét

Egy gyorsan elkészülő levesbetét, amely izgalmasabb, mint már a megszokott galuskák. Íze kitűnően érvényesül krémlevesekben legyen az sütőtök, spárga, vagy cukkini.

Sajtos kisgombóc

Hozzávalók:
1 egész tojás
10 dkg aromásabb reszelt sajt
pici só
liszt

Elkészítés:
A sóval felverjük a tojást,  eldolgozzuk benne  a sajtot, és beledolgozunk annyi lisztet, amivel összeáll, és apró gombócokat lehet gyúrni belőle. a gombócokat az elkészült forró levesbe tesszük, és pár perc alatt megfőzzük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Üvegkatedrális a föld alatt

Napi videó:   Lehetett volna rosszabb is

Napi fotó:  Orrpuszi

Macskaőrség:   Vizilabdázó macskák

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gazdag csirke

Szilveszter után vendégek érkeztek hozzánk vacsorára. Először valami könnyűt szerettünk volna készíteni (a nehéz ünnepi ételek után), de ahogy alakult az étel receptje, a hozzávalók listája egyre gazdagabb lett. Innen kapta végül a nevét is. Az íz kavalkád valóban páratlanul gazdag lett.


Gazdag csirke

Tovább


Hússal töltött kápia-paprika

Idén szerelmese lettem a kápia paprikának, ősszel rengeteget vettem belőle. Előbb pirosat, majd az ősz vége felé zöldet is. Vastag húsú, kemény, igen ízletes paprika. Hamar eszembe jutott, hogy ezeket a tulajdonságokat ki kellene úgy is használnom, hogy megtöltöm a paprikát. Így született a recept.

Hússal töltött kápia-paprika

Tovább


Mascarponés gesztenyekrém

A létező legegyszerűbb, öt perc alatt elkészíthető édesség.

Mascarponés gesztenyekrém

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
50 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál porcukor
rum

Elkészítés:
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a gesztenyemasszával, és ízlés szerinti mennyiségű rummal. Habzsákkal üvegtálakba vagy poharakba nyomjuk. Tejszínnel, csoki reszelékkel díszíthetjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Lopakodó szánkó

Napi videó:   A világ legnagyobb tüzijátéka

Napi fotó:  Nagyon erős motiváció

Macskaőrség:   Bújhatnékom van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mogyorós forgó

Az unalmas kakaós csiga után jöjjön valami sokkal finomabb és látványosabb sütemény.

Mogyorós forgó

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.