Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szasimi-művész

A japán konyha rajongói közül sokan egyetértenek azzal, hogy a szasimi (ez a nagyon friss, nyers halból vagy vékony darabokra szeletelt húsból álló japán finomság) a halak tálalásának egyik legjobb módja. Ez a finomság mára művészeti formává vált. A kulináris művész, Mikyoui0 így tálalja fel a szasimit.dizájn étel tálalás japán szasimi

Tovább


Lángosparti

Mi magyarok rajongunk a lángosért. Fokhagymásan, tejfölösen, sok reszelt sajttal, vagy akár hagymával, ketchuppal, sült baconnel, a variációk száma végtelen. Maga az egyszerűség tökéletessége. Mégis csak ritkán eszünk, inkább csak standos vagy piacos fogás. Pedig elkészíteni nagyon egyszerű.

Sokan nem is gondolnák, pedig tökéletes fogás egy nyári kerti bulira. Uzsonna a locsolkodás között, vagy este üldögélni a teraszon pár sör és néhány lángos társaságában. Könnyen, elkészíthető olcsó, és még olajszag sem lesz a lakásban.

Nekem ez a kedvenc receptem. Az átlagosnál tömöttebb, ezért nem szív fel annyi étolajat. Tenyérnyi méretűeket szoktam készíteni, ez könnyen elfér egy olajsütőben is, ráadásul könnyebb váltogatni az ízeket.

A összetevőket könnyű megjegyezni, a tészta 5 perc alatt kikeverhető, de célszerű előző nap elkészíteni. A nyers tészta 1-2 hétig is eláll a hűtőben, bár ezt nekem még nem sikerült megtapasztalnom. Hamarabb elfogyott.recept melegétel tészta lángos

Lángos

Tovább


Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Egy szép nagy darab vaddisznócomb csodás ajándék. De nem csak jóféle pörköltet lehet belőle készíteni, egy izgalmas raguval egészen fantasztikus ételt lehet belőle kihozni. Ebben a fogásban van egy-két merész párosítás, de bízz bennem, a végeredmény valami káprázatos lesz.

recept főétel húsétel meleg étel vaddisznó répa gomba bor narancs

Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Tovább


Paradicsomos padlizsán

Padlizsán, gomba, egy kis kolbász. Egy nagyon egyszerű, gyorsan összedobható, könnyű fogás egy forró nyári estére. A zöldség csak pirul,nem párolódik, így ropogós és mégis puha lesz.

Végre itt a padlizsánszezon, egyik nagy kedvencem. Bár csak az utóbbi évtizedekben lett népszerű, elég régen ismerjük. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, Magyarországra török-bolgár közvetítéssel került, innen a ritkábban használt törökparadicsom vagy kékparadicsom név is.recept főétel padlizsángomba kolbász paradicsom

Paradicsomos padlizsán

Tovább


Sajtos sonkás karaj-rolád

Egy kis kézügyességet igénylő, de ennek ellenére könnyen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás, ami melegen és hidegtálon tálalva is isteni finom.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj sonka sajt rolád

Sajtos sonkás karaj-rolád

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.