Mi magyarok ragaszkodunk a megszokott lapos kis palacsintánkhoz, bár az utóbbi években népszerű lett az amerikai változat is. Ez a recept egy újabb változat, vastag, ruganyos pihekönnyű palacsinta.
Almás kelt palacsinta
Mi magyarok ragaszkodunk a megszokott lapos kis palacsintánkhoz, bár az utóbbi években népszerű lett az amerikai változat is. Ez a recept egy újabb változat, vastag, ruganyos pihekönnyű palacsinta.
Almás kelt palacsinta
Burgonya és körte, mindig jól működik együtt. Használjuk ezt a fenséges őszi gyümölcsöt egy gratin köretbe is. Egyetlen fontos szempont, hogy kemény körtéket használjunk. Az egyszerű krumpliból így olyan finomság, aminek nem lehet ellenállni. Ahogy együtt megpárolódnak a fűszeres tejszínben, az valami csoda.
Körtés gratin
Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ívódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.
Édes csípős sárgarépa-krémleves
Itt a nyár vége csalhatatlan jele a színes paprikák érkezésének. Hatalmas gyönyörű zöld, sárga és piros kaliforniai és más fajtájú paprikák jelennek meg a piacon. A vastaghúsú, harsány ropogással harapható paprika tökéletesen alkalmas arra, hogy egy gyors pirítás után kerüljön a tányérunkra. Így kívül sült, belül nyers finomság lesz belőle. Ebben a receptben is a paprika színesíti a tányérunkat.
Főtt-sült tarja pirított zöldséggel
A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell