Egyszerű pogácsa recept, különlegessége, hogy rendkívül puha és könnyű sütemény lesz belőle, amely szinte eteti magát. Négy embernél már érdemes rögtön dupla mennyiséggel kezdeni., mert még melegen eltűnik.

recept sütemény pogácsa vaj tejföl

Vajas-tejfölös pogácsa

 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
12 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1 db tojás
0,5 dl tej

 Elkészítés:
A tejben a cukorral megfuttatom az élesztőt, egy tálba mehet az összes hozzávaló és addig gyúrjuk , amíg a tésztává nem áll össze. Hagyjuk negyedórát pihenni.
Kinyújtjuk és kilencbe hajtjuk: két oldalról behajtjuk a harmadát, majd fentről és lentről is aláhajtjuk. Hagyjuk negyedórát kelni, majd ismételjük meg a hajtogatást.
Újabb negyedóra után 2 cm vastagra nyújtom a tésztát, becsíkozom, majd pogácsát szaggatok belőle.  Tetejét tojással megkenem, és előmelegített sütőben 200 fokon, aranybarnára sütöm.

recept sütemény pogácsa vaj tejföl

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Japán csatornafedél művészet
Macskaőrség:  Mókusvadász
Napi videó: Az első hanyattesés
Napi fotó:  Kacsintás

recept sütemény pogácsa vaj tejföl