Végre itt az újkrumpli, a nyár közeledésének első biztos jele. A legjobb alapanyag egy jóféle tepsis egytálételhez. Egy kis csirkehús, egy kis zöldhagyma, egy kis fűszer, és pillanatok alatt elkészül az isteni vacsora.Recept főétel melegétel húsétel csirkemell új krumpli tepsi

Tavaszi tepsis csirkemell

 

Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
50-60 dkg filézett csirkemell
1 csomag zöldhagyma
1 csomag grill fűszerkeverék
kevés olaj és zsír

bors
pirospaprika

Elkészítés:
Kevés olajban elkeverem a fűszerkeveréket, a csirkemellet felkockázom, és beleforgatom a fűszerkeverékbe. 15 percre félreteszem. Az újkrumplit megtisztítom, és felkockázom. Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kikenek zsirral, beleöntöm a krumplit, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával. A zöldhagymát megtisztítom, és zöldjével együtt két centis darabokra vágom. Ha vastag, meg is lehet hosszában felezni. A hagymát ráhintem a krumplira. Erre szórom rá a fűszeres húst, és rálocsolom a maradék fűszeres olajat is.

180 fokos sütőben félóráig lefedve párolom, majd a fedőt levéve pirosra sütöm.

Recept főétel melegétel húsétel csirkemell új krumpli tepsi

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  23 titkos ajtó
Macskaőrség:   Az instagram sztármacskái: Piszok
Napi videó:  Na, kinek a vérében van a boogie?  
Napi fotó: 
Furcsa fogás

Recept főétel melegétel húsétel csirkemell új krumpli tepsi