Nem könnyű, nem diétás, de nyári és nagyon finom.
Tarjás újburgonya
Hozzávalók:
1kg újburgonya
3 közepes fej hagyma
25 dkg füstölt főtt tarja
25 dkg füstölt főtt császárhús
snidling
só,
kevés zsiradék
Elkészítés:
Az újburgonyát sós vízbe áztatjuk, majd lesikáljuk, és felkockázzuk. A hagymákat megtisztítjuk és nyolcadba vágjuk. A tarját és a szalonnát felkockázzuk.
A zsiradékot felolvasszuk, Beletesszük a burgonyát, megsózzuk, hozzá adjuk a tarját, a császárhúst, a szalonnát, és a snidlinget.
Fedő alatt lassú tűzön a burgonyát puhára pároljuk. Ha megpuhult, nagy lángra tesszük, hogy a víz elpárologjon, és pirulni kezdjen. Addig sütjük, amíg a burgonya a húsokkal együtt szépen megpirul. Forrón tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Öreg uszályból úszó otthon
Macskaőrség: Mosdatás
Napi videó: Szörföző disznó
Napi fotó: Medveséta