Ez az egyik kedvenc nyári levesem. Ilyenkor belekerül minden zöldség, amit frissen a piacon be lehet szerezni. Selymes, friss, ízgazdag, amit megkoronáznak a húsgombócok. Nálunk általában a párom csinálja. Azt mondta, örömmel vette, hogy én leszek a gyermeke apja, rám bízná az atomkódot és a világbékét, de a gombócok esetében megbízhatatlan vagyok. Így is a harmadik ellopása után már komoly balhé van. De hogy hogy veszi észre, nem tudok rájönni.  

recept főétel melegétel leves zöldség gombóc

 

Húsgombóc leves

Hozzávalók:
Gombóchoz:

30 dkg darált hús,
1 egész tojás,
só,
bors,
1 gerezd fokhagyma,
Petrezselyem,
2 evőkanál zsemlemorzsa,

a leveshez:

répa,
fehérrépa,
hagyma,
zöldborsó,
karfiol,
krumpli,
só,
bors,
tárkony,
zsiradék,

Elkészítés:

A gombócokat összeállítom a hozzávalókból és vizes kézzel kis diónyi gombócokat formálok, de lehet kanállal is a levesbe szaggatni. Ha nagyon puha a massza akkor több zsemlemorzsát teszek hozzá.

Kis zsiradékon megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, majd rárakom a felkarikázott zöldséget, kis vízzel, só, bors, tárkony párolom, majd mikor félig puha, felöntöm 1,5l vízzel. Felforrás után belerakom a húsgombócokat, borsót, karfiolt (lehet még gomba, zöldbab is) és a kis kockára vágott krumplit. Ízlés szerint fűszerezem, majd készre főzőm.

recept főétel melegétel leves zöldség gombóc

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   De mi van az üvegjárda alatt
Macskaőrség:   Hát ez meg milyen jószág?
Napi videó: Extrém kajakozás homokdombon  
Napi fotó: 
Ez nem fair

recept főétel melegétel leves zöldség gombóc