Nagyon szeretem a birsalma levet. Minden ősszel mi készítjük, olyan sűrű, mint a paradicsomlé, üvegekben évekig eláll. Az egyik kedvencem egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves, amibe idénygyümölcsök kerülnek.
Nektarinos-szőlős birsalmaleves
Hozzávalók:
7dl birsalmalé
7dl tej
2 pohár joghurt
szőlő
nektarin
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, a nektarint felkockázzuk. Ha a szőlőszemek nagyok vágjuk félbe.
Öntsük egy tálba a gyümölcslevet, keverjük hozzá a tejet. Majd szűrön keresztül keverjük hozzá a joghurtot. Ha szükséges édesítsük. Adjuk hozzá a gyümölcsöt és már kész is a leves. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Azt hiszed rossz a munkád?
Macskaőrség: Gördeszkázó cica
Napi videó: A világ legszerencsésebb kutyája
Napi fotó: Már jön a mama