Gyorsan és könnyen elkészíthető finomság. Melegen szeretem a legjobban, de hidegen is kiváló. Pompás megoldás a maradék sült hús felhasználására, a töltelék összetevői és arányai ízlésünk szerint változtatható. Tökéletesen alkalmas egy kirándulásra is. Nemcsak kitűnő vacsora, de a gyerek ragaszkodik hozzá, hogy ezt adjak neki az iskolába tízóraira.

Mediterrán töltött kenyérkerecept tészta kenyérke töltött mediterrán hús zöldség pizzaszósz

 

Hozzávalók:

45 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
4 dl tej
2 mokkáskanál só
szezámmag
pizzaszósz
sült hús
hagyma
olajbogyó
paradicsom
paprika
fetasajt
1 tojás
szezámmag

Elkészítés:
A tejben kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt, a liszttel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. Kb fél-egy centi vastagra kinyújtjuk. Nagyméretű derelyevágóval körlapokat vágunk a tésztából. recept tészta kenyérke töltött mediterrán hús zöldség pizzaszósz

Megkenjük pizzaszósszal, és ízlésünk szerint adunk hozzá húst és zöldségeket.

Vizes ujjal húzzuk végig a körlap egyik felének a peremét, és hajtsuk rá a másik felét. Nyomkodjuk össze a szélét, a víztől könnyebben összeragad a tészta. Fektessük sütőlapra, kenjük meg felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.

200 fokos sütőben süssük aranybarnára.

recept tészta kenyérke töltött mediterrán hús zöldség pizzaszósz

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.