Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyírségi töltött káposzta

Lehet még újat mondani egy töltött káposztáról? Igen. Nekem mondtak újat. Én azért nem szerettem a töltött káposztát, mert savanyú káposztából készül. Sokan így vannak vele. De ezt a receptet egy lánytól kaptam, aki valahonnan Nyíregyháza közeléből jött. Ő mesélte, náluk így csinálják a töltött káposztát. Ezért kapta a nyírségi nevet. Érdekessége, hogy édes káposztából készül, pradicsomos lében és sok füstölt hússal. Jó magyar szokás szerint ez egy igazi húsétel, mert a káposzta gyakorlatilag csak csomagolásra szolgál.

recept húsétel Nyíregyháza töltött káposzta főétel melegétel

Nyírségi töltött káposzta

Tovább


Színes karajtekercs

Színpompás hústekercs finom sajtos omlettel és egyéb finomságokkal töltve. Egy látványosan szép fogás akár az ünnepi asztalra is.recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

Színes karajtekercs

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
9 tojás
1 kis pohár joghurt
1 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg aromás félkemény sajt
csemege uborka
füstölt sonka

bors
fokhagyma
kevés zsiradék

Elkészítés:
A karajt csigavonalban felvágom és kiterítem. Körülbelül egy tepsi méretű téglalap lesz. Megsózom, megborsozom és zúzott fokhagymával megkenem.

Füstölt sonkát kisujjnyi darabokra vágom, és kevés zsiradékon átpirítom. A csemegeuborkát hosszában négyfelé vágom.

A tojásokat sóval habosra verek. A joghurtban csomómentesre elkeverem a lisztet és a sütőport, majd belekeverem a tojásba. A sajtot lereszelem és a masszába forgatom.

A sonkasütés után visszamaradt zsiradékot, elkenem egy tepsiben (kb. akkora legyen, mint az előkészített hús.) és ráöntöm a tojásos masszát. Sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 15 perc alatt omlettet sütök belőle. Akkor jó, ha kicsit barnul a teteje és nem folyékony a belseje.

A tepsiből a húsra borítom az elkészült omlettet. Megrakom a tetejét sonkával és a hosszú oldalára merőlegesen csemegeuborkával. Ezután szorosan feltekerem. Ha szükséges, hústűvel rögzíthetjük.  
Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal, belefektetem a tekercset, lefedem. 180 fokra melegített sütőben 45 percig párolom, majd a fedést levéve 15 percig pirítom, közben locsolgatom a tetejét a pecsenyelével.

recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Káposztás-sertéshúsos pite

Mi magyarok a pitére elsősorban édességként gondolunk, pedig elképesztően finom sós változatai is vannak. Tulajdonképpen bármit belel lehet tölteni, amit egy kis kenyérrel is meg lehet enni. Ebben a pitében finom sült hús - és hogy pikáns és különleges legyen - dinsztelt savanyú káposzta került.

recept főétel húsétel tészta sós pite sertés disznó savanyú káposzta dinsztelt

Káposztás-sertéshúsos pite

Tovább


Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Az édesburgonya egyre népszerűbb nálunk is, és most már folyamatosan kapható a nagyobb üzletekben. Ez a kellemes ízű zöldség, amely ízében egyfajta átmenet a burgonya és a sütőtök között remek alapanyag és kísérője a baromfihúsnak. Egy egyszerű recept, amely tegnap este lett összedobálva az itthon talált alapanyagokból.recept melegétel főétel húsétel baromfi pulykamell sonka batáta édesburgonya

Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Tovább


Fetás görög húspogácsák

Egy viszonylag olcsó és könnyen elkészíthető grillfogás. A görög ízvilág már önmagában elég lenne, de a közepében rejtőző fetadarab teszi fantasztikussá.

recept főétel melegétel húsétel görög húspogácsa fasirt feta

Fetás görög húspogácsák

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.