Imádom a sült szárnyasokat, süljön serpenyőben, tepsiben vagy grillen. Úgy szeretem igazán, amikor fűszeres, és ropogósra van sütve, Ez azonban a húsnak csak a széle, a belseje inkább párolódik. Amikor ilyen isteni ropogós falatokra támad kedvem, ilyenkor szoktam a kétszer sült pulykát csinálni. Minden falat istenien ropogós, fűszeres, ízekben gazdag. Tökéletes feltét egy nyári salátára.
Kétszer sült pulyka
Hozzávalók:
pulykamell-filé
tetszőleges fűszerkeverék (grill, Barbeque, mexikói, csirkeszárny)
kevés olaj
só
Elkészítés:
A húst megtisztítom, felszeletelem, és besózom. Figyelj oda, a fűszerkeverékben is lehet só. A fűszerkeveréket elkeverem az olajban, beleforgatom a húst, és 15 percre félreteszem. Serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm.
Miután elkészült, a hússzeletek vékonyan felszeletelem, így szinte húsforgácsokra esik. egy kevés fűszerkeverékkel még megszórom, és forró serpenyőben némi zsiradék kíséretében ropogósra sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Öreg londoni víztoronyból modern otthon
Macskaőrség: Tejbüfé kiscicáknak
Napi videó: Béna markoló-kezelők
Napi fotó: Ezt vajon ki tette?