Ebben a pokoli melegben senkinek sincs kedve a konyhában túl sok időt tölteni. De ez nem lehet akadálya, hogy a család követelje az édességet. Ráadásul indul a szilvaszezon is. Ilyenkor van szükség az ilyen gyors receptekre. Ez a lepény pár perc alatt elkészíthető, és alig fél óra múlva már kirakhatjuk az asztalra, hogy szájat, nyelvet, és ujjat megégetve pillanatok alatt eltűnjön.

 

Gyors szilváslepény

 

Hozzávalók:

 5 tojás

25 dkg liszt

25 dkg cukor

25 dkg vaj

1 sütőpor

1 vaníliás cukor

0,5 dl rum

fahéj

50-60 dkg szilva

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a rumot, és a felvert tojásfehérjét. A keveréket kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, a fahéjas lisztbemártott fél szilvákat a tetejére rakom.Nem kell belenyomni, a sütés közben szép lassan lesüllyed. A szilvákat megszórom kevés cukorral.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 percig (tűpróba) sütjük.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Kék-tó barlang

Macskaőrség:  Macskamentő tűzoltók

Napi videó:   Star Wars a rízsföldön

Napi fotó:  Különleges ágy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...