Rajongok mindenféle töltött tésztáért, legyen az édes vagy sós. Ez a recept az egyik nagy kedvencem, gyakran készítjük, viszonylag gyorsan elkészül, egyszerűségébe is páratlanul finom. A görögös tölteléket ízlés szerinti arányban változtathatjuk.
Görög tésztabatyu
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
4dl tej
2,5 dkg élesztő
2 mokkáskanál só
1 csirkemell
uborka
paradicsom
hagyma
feta sajt
gyros fűszerkeverék
kevés zsiradék
szezámmag
1 tojás
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, felszeleteljük, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, Ha a fűszerkeverékben nincs só, megsózzuk. Kevés zsiradékon megsütjük, majd felkockázzuk.
A hagymát, az uborkát, és a paradicsomot felkockázzuk.
A langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az élesztős tejet, és tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk. Körlapokat vágunk belőle, ízlés szerint ráhalmozunk a húsból és a zöldségekből. Aki szereti, szeletelt olajbogyót is tegyen bele.
Félbehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk. megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 15-húsz percig hagyjuk kelni, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.