A rakott krumpli egy igazán klasszikus fogása a magyar konyhának. De ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy az összetevők változtatásával, bővítésével új ízeket hozzuk létre. Ebben a receptben a klasszikus alapanyagokat bővítettük ki pirított gombával, és a főtt sonka szalonnás „kövér részével. Mindkettő erőteljes és aromás plusz ízt ad az ételhez, amitől szinte egy teljesen új ételt kapunk.

Gombás szalonnás rakott burgonyaRecept főétel melegétel rakott krumpli gomba szalonna

 

Hozzávalók:
1 kg krumpli
20 dkg füstölt kolbász
30-40 dkg gomba
15-20 dkg főtt sonka szalonnás része
6-8 tojás
3 dl tejföl
1 tojássárgája
kevés vaj

Elkészítés:
A krumplit megmossuk, megfőzzük, meghámozzuk, fél centi vastagon felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés vajon megpirítjuk. A sonka kövér részét ízlés szerint bőrrel vagy anélkül felkockázzuk.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk kevés vajjal. Lerakunk egy réteg burgonyát, sózzuk, megszórjuk a szalonnakockákkal, rákerül egy réteg kolbász, arra egy réteg gomba. Utána kezdjük előlröl, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A két tojás sárgáját összekeverjük a tejföllel, egyenletesen ráöntjük a tetejére.

180 fokos sütőben addig süsd, amíg a teteje megpirul.Recept főétel melegétel rakott krumpli gomba szalonna

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A felkelők már a Földön vannak
Macskaőrség:   Sky
Napi videó:   Viziló-fogmosás
Napi fotó:  Hát te meg ki vagy?

 

Recept főétel melegétel rakott krumpli gomba szalonna