Amíg lehet friss parázsburgonyát kapni, addig mindig hozok haza a piacról. Sajnos gyorsan véget ér a zsenge csemege időszaka. A parázsburgonya olajban kisütve kis ráncos golyó lesz, mintha valamilyen különleges termés, vagy furcsa lény tojása lenne. De rendkívül ízletes, és egy vékony fűszerkéregben és egy intenzív ízű mártogatóval maga a tökély.
Fűszeres parázsburgonya juhtúrós joghurttal
Hozzávalók:
1 kg parázsburgonya
1 kis joghurt
só
kevés zsiradék
A fűszerkeverékhez:
1 tk. só
1 tk. őrölt borskeverék
1 tk. őrölt pirospaprika
1 tk. csilipor vagy csilipehely
1/2 tk. őrölt kömény
1/2 tk. cayenne bors
Elkészítés:
A burgonyát sós vízbe áztatjuk, majd egy fél óra múlva ledörzsöljük a héját. A fűszereket összekeverjük. A juhtúrót elkeverjük a joghurtban.
A parázsburgonyát olajban megsütjük. A magas víztartalma miatt bizonytalan, mikor puhul meg, ezt csak kóstolgatással tudjuk ellenőrizni. Ha megpuhult, lecsöpögtetjük. A fűszerkeveréket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a burgonyát, és alaposan beleforgatjuk. Kiszedjük a fűszerből, és a joghurttal frissen tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?