Egy gyors egyszerű pogácsa, a különlegessége, hogy a tészta zsíros krémességét nem tejföl, joghurt, vagy valamilyen folyadék adja, hanem krémsajt.
Friss krémsajtos pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg friss krémsajt
2 dkg friss élesztő
1,5 kávéskanál só
1 db tojássárgája
0,5 dl tej
szezám-mag
1 tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrom, majd egy órát kelni hagyom. Kinyújtom 1 centiméter vastagságúra, pogácsákat szaggatok belőle, sütőlemezre vagy tepsibe rakom. Tetejét megkenem tojással, és megszórom szezámmaggal. Újabb negyed órát kelesztem.
180 fokos sütőben szép világosbarnára sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Repül vagy úszik ház?
Macskaőrség: Szeresd a testem,Baby
Napi videó: Epikus japán hócsata
Napi fotó: Üzent a chemtrail