Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Krémsajtos-marhahúsos lepény

Egy klasszikus kenyérlepény, sajtkrémmel, marhahússal, és sok hagymával. Egyszerű és tökéletes.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Marhahúsos lepény

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só

10-15 dkg friss krémsajt

2 fej lilahagyma
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék

bors
15-20 dkg félkemény sajt


Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.

Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a krémsajttal, elterítjük rajta a marhahúst, vastagon meghintjük felszeletelt lilahagymával, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

 recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a  közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Tovább


Gyors krémsajtos piskóta

Nagyon szeretem azokat a süteményeket, amelyeknek krémsajt az alapja. Semleges íze nem torzítja a végleges összképet, de sűrűsége, zsírossága más struktúrát, és más alapízt ad a tésztának. Ez a sütemény tényleg nagyon gyors, mire felmelegszik a sütő, annyi idő alatt kikeverhető. Tetszőleges gyümölcsökkel, diófélékkel díszíthető.recept sütemény piskóta friss krémsajt gyümölcs csokoládé

Gyors krémsajtos piskóta

Tovább


Friss krémsajtos pogácsa

Egy gyors egyszerű pogácsa, a különlegessége, hogy a tészta zsíros krémességét nem tejföl, joghurt, vagy valamilyen folyadék adja, hanem krémsajt.

recept tészta pogácsa friss sajt krémsajt

Friss krémsajtos pogácsa

Tovább


Csirkemell zengővárkonyi módra

Az egyik legnagyobb kedvencem, több mint harminc évvel ezelőtt ettem először egy remek étteremben. Ez az étel egy különleges kombináció, A Cordon Bleu izgalmas változata.

Csirkemell zengővárkonyi módra

Tovább


Hogyan került a krémsajt a falra?

Egy srác hazament, és döbbenten látta, hogy a falat krémsajt csíkok csúfítják. Hamar megoldódott a rejtély.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.