Pillanatok alatt elkészíthető, száraz rágcsálnivaló. Tökéletes sörkorcsolya, de remek ropogtatnivaló tévézés közben. Fogyókúra esetén is jó egy-két falat, hogy elverje az éhséget. Mindezek mellett még egészséges is.recept tészta sütemény száraz mag sörkorcsolya

Dán sokmagos

 

Hozzávalók:
3 és fél dl liszt
1 dl zabpehely
4 dl vegyes mag (szezám, napraforgó, tökmag, lenmag, chia, stb.)
2-3 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 dl olaj
2 és negyed dl víz

Elkészítés:
Szó szerint öt perc alatt elkészíthető. A száraz összetevőeket összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet, kenhető masszává keverjük. Rakjuk két sütőpapír közé, és lapogassuk vagy nyújtsuk fél centiméter vastagra. Húzzuk egy sütőlapra, távolítsuk el a felső papírt, és 180 fokos sütőben süssük meg. Vigyázzunk, ne barnuljon meg, mert a magok keserűvé pörkölődnek. Tördeljük darabokra, és már fogyasztható is.

recept tészta sütemény száraz mag sörkorcsolya

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Láb nélkül a spártai versenyen
Macskaőrség:  Egy kis kötekedés
Napi videó:   A bébi elefánt első lépései
Napi fotó: Karkötő

recept tészta sütemény száraz mag sörkorcsolya