Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Provance-i vadlazac szalonnás burgonya-ágyon

A héten az egyik nagyáruházba betévedve a halas pult jegén hatalmas, gyönyörű lazacfilé darabokat láttam. Nem azt a szép vastag, rózsaszínű tenyésztett lazacot, hanem a kissé vékonyabb, sötétebb színű vadlazacot. Természetesen rögtön el lehet kezdeni ezredszer a vadlazac vs. tenyésztett lazac vitát, vagy hogy jó hal-e a lazac, vagy csak a norvég halipar marketingjének sikere. De a vitát azokra hagyom, akik ebben élik ki magukat. Én inkább sütök belőle egy finomságot.

Provance-i vadlazac szalonnás burgonyaágyon

Tovább


Mangalica duplán

Úgy az igazi, ha visszatöltjük magába.

Én a füstölt kolbász úgy szeretem, amikor teljesen puha. Rögtön azután, hogy lekerült a füstről, és még nem kezdett el kiszáradni. Ilyenkor még szinte teljesen reménytelen szeletelni. A nap egyik tökéletes pillanata lehet, ha fogunk a jobb kezünkbe egy fél szálat a friss kolbászból, a bal kézbe egy nagy karéj friss kenyeret, és kiülünk a teraszra. Innen és onnan is harapunk egyet, miközben élvezzük a napsütést.

A héten a hentesemnél sikerült ilyen friss, füstölt mangalica kolbászt vennem. Rögtön kértem két szállal, amikor is megláttam egy gyönyörű darab, kicsontozott mangalica-karajt. A recept azonnal adta magát.

Mangalica duplán

Tovább


Tavaszi csirkés serpenyő

Dübörög a tavasz, a piacokon megjelent az új krumpli, és az idei friss, zamatos, ropogós zöldségek. érdemes kihasználni az alkalmat, bevásárolni a primőr áruból, és valamilyen, tavaszi ízekben gazdag ételt összedobni.

Tavaszi csirkés serpenyő

 

Hozzávalók:

kb. 1 kg apró új krumpli

1 kg csirkehús

3 db sárgarépa

1 nagy karalábé

2 csomag lila újhagyma

kevés zsiradék

bors

pirospaprika

majoranna

oregano

őrölt kömény

Elkészítés:

 A húst felcsíkozom, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, alaposan átforgatom, hogy a fűszerek egyenletesen borítsák. Az újkrumplit ledörzsölöm, a nagyobb darabokat félbevágom. A répát felkarikázom, a karalábét kisebb hasábokra vágom, az újhagymát 2 centis darabokra vágom.

A tálat kikenem zsírral, és beleszórom a krumplit. Megsózom.

Rászórom a zöldségeket.

Sózom, megszórom majorannával, oregánóval, az őrölt köménnyel.

Ráterítem a húst.

Lefedem, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm. Ha megpuhult a zöldség, leszedem a fedőt és rápirítok.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee:  Tulcan varázslatos temetője

Macskaőrség:  Macskaboksz

Napi videó:  100 évnyi szépség

Toochee-fotó:  Az igazi barátság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Húsvéti tojás meglepetés

Egy apró trükkel különlegesen csomagolhatjuk be az apró ajándék édességeket.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Mint a legszebb drágakövek

Macskaőrség: Macska és mókus

Napi videó: Himalája

Toochee-fotó: Veszélyes szelfi

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Húsvéti félkalács

A húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője a kemény tojás, a torma, és természetesen a kalács. De a sonka mellé a hagyományos kalácsnál egy kevésbé édes, kevésbé aromás, kicsit tömöttebb kalács illik. Én ezt a receptet használom.

Húsvéti félkalács

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.