Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csömöri egytányéros

Nevét onnan kapta, hogy kevesen bírnak belőle még egy tányérral megenni. Ez a fogás már nem is leves, hanem egy igazi egytálétel. Sűrű, szinte megáll benne a kanál, pikáns, ízekben gazdag, és nagyon laktató. Elkészíteni egyszerű. Bográcsban elkészítve még jobb.

Csömöri egytányéros

Tovább


Talpas-sipkás fasírt

A darált húsból készült húsmassza az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában mégis a legtöbben nem léptek túl a fasírt/Stefánia vagdalt megszokott recepteken. Pedig éppen formázhatósága, gyúrhatósága miatt ad lehetőséget, hogy elengedjük a fantáziánkat. Gyúrhatunk belőle bármilyen formát, tölthetünk vele zöldségeket, de akár más húsokat is. Ez a recept nagyon egyszerű, alig kíván plusz munkát, mégis egy teljesen más karakterű fogás születik belőle.

Talpas-sipkás fasírt

Tovább


Hátha valamikor szükséged lesz rá

Így kell megnyúzni, kicsontozni, és feldolgozni egy aligátort.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Lebegő kert

Napi videó:   Lovak és kutyakölykök

Napi fotó:  Legszebb tetkó

Macskaőrség:   Ki az, aki igazán vigyáz a babára?

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon

Ez is egy olyan fogás, amiről nem is tudom, hogyan jutott az eszembe. Hogy stílusos legyek, "ötletmorzsák" kavarognak a fejemben alapanyagok, fűszerek, és ízek kombinálódnak. A legtöbbjét elvetem, ne néhány megmarad. Az ötletek néha összekapcsolódnak aztán szétválnak. De ez az ötlet valahogy így összeállt, és működőképesnek látszott. Megcsináltam és jó lett.

 

 

 

Pikáns csirkefalatkák krumpli ágyon 

Hozzávalók:
kifli (saláta) burgonya
csirkemell
szeletelt bacon
paprikakrém
zsíradék
burgonya-fűszerkeverék.

Elkészítés:
A burgonyát megpucoltam, és karikákra vágtam. Egy cseréptálat kikentem zsiradékkal, beleterítettem a krumplit, és megszórtam a fűszerkeverékkel. A csirkemellet megtisztítottam, kockákra vágtam. Egy tálba tettem és belekevertem annyi nyers paprikakrémet (ízlés szerint csipős és/vagy csemege), amitől szép piros színt kapott (a krém sós volt, ezért a húst nem kellett megsózni).  A húskockát beletekertem egy fél szelet baconba, és ráfektettem a burgonyára. Egymás mellé helyeztem a falatokat, amíg el nem fogyott.

 

Lefedtem alufóliával, és 200 fokos sütőben 45 percig pároltam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem. Dinsztelt káposztát tálaltam mellé.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Nem itt történik, de most!

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon

Napi videó:   Előre szaltó bringával.

Napi fotó:  Schwarzenegger a Conan forgatásán

Macskaőrség:   Macskamama és az örökbefogadott sünik


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gombás-csirkés pite

Magyarországon még mindig nem igazán tudtunk elszakadni attól az elképzeléstől, hogy egy pite csak édes lehet. Az egyetlen kivétel talán csak a kapros-túrós. Pedig a pitetésztát hússal is meg lehet tölteni, amivel igazi ízkölteményt hozhatunk létre. Annyira egyszerű az elkészítése, mégis egy hihetetlenül finom fogást kapunk. Ez a csirkés pite az egyik kedvenc receptem.

Gombás-csirkés pite

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg liszt
1kk. só
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz.

a mártáshoz:
kevés olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20dkg reszelt sajt

A töltelékhez:
1 egész csirke levesben főzve
1 fej hagyma
50dkg gomba
3 tojás

bors
szerecsendió
petrezselyem

Elkészítés:

A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.

A hozzávalókból besamel-mártást készítünk.

A töltelékhez: a húslevesben főtt egész csirkét kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Belekeverünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 50 dkg gombát megpárolva, 3 tojás sárgáját, a fűszereket, és a besamel-mártást, és végül a 3 tojás fehérjét habbá verve. 

Tésztával kibéleljük a tepsit, beletöltjük a tölteléket, és a tetejét lefedjük egy tésztalappal. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200o-on 25 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Fagyvirágok

Napi videó:   Óriás sáncról leugrani

Napi fotó:  A sas lecsap

Macskaőrség:   Macskacipő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.