Néhány vadvirág, egy kis zöld levél, és némi hagymahéj kell hozzá csupán. Ulrika Estere különleges munkája.
Egyedi szépségű tojásfestés. A szükséges hozzávalók:
Néhány vadvirág, egy kis zöld levél, és némi hagymahéj kell hozzá csupán. Ulrika Estere különleges munkája.
Egyedi szépségű tojásfestés. A szükséges hozzávalók:
Ebben a húsboltban egy művészi hajlamú hentes dolgozik, aki nem csak kirakja egy tálcára a darált húst a pultban, hanem a húsmasszából szobrászkodik. Az üzletbe nem csak a vásárlók térnek be szívesebben, de a turisták között is népszerű lett.
Nagy rajongója vagyok a pástétomoknak, kicsit úgy vagyok vele mint Gombóc Arthúr a csokoládéval: lehet húspástétom, májpástétom, darabos pástétom, pépes pástétom, fűszeres pástétom, főtt pástétom, sült pástétom…
Pénteken a piacon járva szép pulykacombokat láttam, és rögtön beugrott a pástétom ötlete. A combokból egy jó leves készült, és a levesben főtt húsból pástétom.
Gombás pulykapástétom
Újhagyma és kucsmagomba: a tavasz két első finomsága. Ez bearanyoz bármilyen fogást. Már márciusban megjelennek a piacokon, a hagymát érdemes az őstermelőknél, a gombát a gombaszedőknél keresni, mert akkor azok hajnalban még a földben voltak. Friss, ropogós és zamatos. Csak dobjuk egy kis hús mellé, és kész is a pompás ebéd.
Tavaszi csirkefalatok