Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csirkehúskrém-leves

Az ősz és a tél a sűrű, testet és lelket melengető krémlevesek időszaka. Általában ez valamilyen zöldség szokott lenni, pedig készülhet ez húsos alapon is. Mindig egész csirkemelleket vásárolok, kicsontozva rakom el, a húsos csontok a fagyasztóba kerülnek leves alapnak. Most is ez a csirkecsont volt a kiindulási alap.

 

Csirkehúskrém-leves

Hozzávalók:
2 db csirkemellcsont húsosra hagyva,
1 nagy répa,
8-10 kelbimbó,
1 fej hagyma,
húsleves alaplé vagy 1 db húsleveskocka,
só,
bors,
tárkony,
2-3 dl tejszín,
liszt,
zsiradék

Elkészítés:
Zsiradékon az apróra vágott hagymát megpároljuk, rárakjuk a csontot, felöntjük a húslevessel, fűszerezzük, belerakjuk a kockára vágott répát a megtisztított kelbimbót. Puhára főzzük. Kiszedjük a csirkemellcsontot, és leszedjük róla a húst, vissza a levesbe. Kézimixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Újra felforraljuk és behabarjuk tejszínnel. kenyércsips-el tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: 12+1 tematikus házimozi

Macskaőrség: Rejtélyes zöld macska

Napi videó: Az igazi csillagos ég

Toochee-fotó: Ha kimegy, bajban leszünk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Juhtúrós pulykarolád

A pulykamell az egyik legszárazabb hús, de sokan pont emiatt szeretik. Vagdalt, vagy rolád készítésére csak úgy alkalmas, ha ezt a szárazságát fellazítjuk. Ha ehhez valamilyen ízletes zsíros anyagot használunk, egészen különleges ízvariációkat kaphatunk. Ebben a receptben szalonnával, juhtúróval és sonkával teszem egészen különlegessé a roládot.

Juhtúrós pulykavagdalt

Tovább


Franciás lecsós szelet

Itt van az ősz, a hagyományos nyári lecsót fel lehet dobni egy nagy adag cukkinivel vagy padlizsánnal. Nem csak a ratatouille az egyetlen ilyen fogás, ebben a receptben a zöldségeken kívül még némi hús is kerül az asztalra.


Franciás lecsós szelet

Tovább


Dévényi kakukkfüves sertésszelet

Szlovákiai nyaralás után egy helyi ihletésű recept. Igazi nyári fűszeres ragu, sok friss hagymával és paprikával, gombával és sonkával. Nem egy túl könnyű fogás, de az ízek magukért beszélnek.

Dévényi kakukkfüves sertésszelet
Tovább


Spárga sonkában

Használjuk ki a remek időt a grillezésre. Ismét egy minimalista receptet mutatok, amely egyszerűsége ellenére nagyon finom. Egyaránt alkalmas elegáns előételnek, sörkorcsolyának, egy grilltál egyik fogásaként, de csak úgy rágcsálni beszélgetés közben. Mert a kevés néha több.

Spárga sonkában: mennyei íz-kombináció.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.