Már több mint negyven éve tudjuk, hogy az angyalok is esznek babot. A hagymás bab legnagyobb földi szószólója tegnap a mennybe költözött, hogy valaki megmutassa az angyaloknak, hogy kell igazi hagymás babot készíteni.
Mi mással tiszteleghetnék előtte, mint a saját receptemmel, ahogy én készítem.
Hagymás bab
Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szallona
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) vörös kidney bab konzerv
csilipaprika
só
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
Ennél egyszerűbb sem lehet. A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot. össze forralom ízlés szerint sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.
Friss, meleg kenyérrel az igazi.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Lenyűgöző szökőkutak
Macskaőrség: Néha nem úgy sikerül
Napi videó: Új kerékcsere világcsúcs
Napi fotó: Pillanatnyi boldogság