Alig néhány éve, hogy divatba jöttek a fekete élelmiszerek, fekete fagyi, fekete hamburger, fekete pizza, smoothie, vagy éppen muffin. Izgalmas kísérlet, jól mutat az asztalon, de ha túlzásba visszük, veszélyes lehet.

 

A fekete élelmiszer egy divathóbort, nem olyan nehéz előállítani. Ízéhez nem járul hozzá, csak látványnak érdekes. Nem kell más hozzá, mint egy kevés aktív szénpor, és fagyit tésztát feketére festi. Elméletileg nem lenne vele probléma, hiszem a faszén nem mérgező, sőt gyógyításra is használjuk. Gyomorrontás, emésztőrendszere fertőzés esetén használjuk De pont a gyógyhatása a problémás.

Az faszén „felszívja”, magához köti az emésztőrendszerben a mérgező anyagokat, nagy hatékonysággal köt meg különböző molekulákat, amelyek a gyomorfájást, hányást, hasmenést okozzák. Ez az áldásos hatása. Például ezért ajánlják bizonyos helyeken méregtelenítésre. Azonban a rendszeresen fogyasztott fekete smoothie káros lehet.

A faszén nem „okos” gyógyszer, nem csak a mérgeket köti magához. Ugyanúgy elnyeli a tápanyagokat, vitaminokat, akár a rendszeresen szedett gyógyszerek molekuláit. Ha rendszeresen fogyasztunk aktív szenet, csökkentheti a gyógyszeres kezelés hatékonyságát, hosszú távon akár hiányállapot is kialakulhat.

Tehát a fekete élelmiszer jópofa ötlet, alkalmanként nem okoz gondot, de ne fogyasszuk rendszeresen.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.