A tojásból nem csak egyszerű, megszokott krém készíthető, Egy kis ötlettel meg lehet változtatni a receptet, és az étel ízét. Egy finom és egyszerű szendvicskrém, ami pár perc alatt elkészül. Minél öregebb a gouda sajt, annál finomabb a krém.

 

Fokhagymás–gouda sajtos tojáskrém

Hozzávalók:
7 tojás
10 dkg margarin
10 dkg tejföl
1 evőkanál mustár
15 dkg reszelt gouda sajt
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A tojásból keményre főzzük, megpucoljuk. hozzáadjuk a tejfölt, a margarint, a mustárt, és az összetört fokhagymát. Merülő mixerrel, vagy mixervágóval finom krémmé dolgozzuk. Beleforgatjuk a durvára reszelt sajtot. Frissen is fogyasztható, de ha legalább egy órát áll a hűtőben, még jobb lesz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Szupernő lábak nélkül

Napi videó:   Új-Zélandi szörföző malac

Napi fotó:  Tágítsuk egy kicsit