Help Sales ÁSZF

Apa szuperszendvicse

Családunkban van egy fogalom: Apa szuperszendvicse. Fiam időnként ezt kér vacsorára. A recept mögött semmilyen titok nem lappang. A szendvics lényege, hogy amit amúgy is kiraknánk az asztalra vacsoraként, abból csináljunk bőségesen megrakott, gusztusos, és ínycsiklandozó szendvicseket. Sokkal nagyobb kedvvel ül le így a család vacsorázni, és sokkal jobban is esik. Csupán igazolódik a régi tétel, hogy a szépen elkészített és tálalt étel, sokkal nagyobb élvezettel fogyasztható. Most így készült:

Hozzávalók:

sokmagvas bagett,
kockasajt,
kolbász,
saláta,
jégcsapretek,
kígyóuborka,
ementáli jellegű sajt,
piros arany,

Elkészítés:

Félbevágom a bagettet, és megkenem a kockasajttal

Tovább


Csuklyás dzseki dugi alkohollal

A Drinkmaster nevű dzseki olyanoknak készült, akik egy jó kis téli kirándulás vagy sportolás közben is biztosítani szeretnék a védőital fogyasztását. A polár bélésű kabát kellően meleg. A nagyméretű tároló zsebek mellett néhány spéci zsebet is varrtak rá.

 

A hőszigetelő külső zseb pont akkora, hogy a doboz sör a megfelelő hőmérsékletű maradjon. A pontosan laposüveg méretű belső zseb a nemesebb nedűket védi. Hogy ne kerülhessünk szorult helyzetbe, a cipzár húzója sörnyitó.

És hogy ne okozhasson gondot elgémberedett újjakkal  tartani az üveget, a széles mandzsettával könnyen meg lehet fogni a hideg palackot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Legszebb gőzmozdonyos utazások

Napi videó:   Gyors ékszíjcsere

Napi fotó:  Anya, megijedtem

(via jackfm)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Napsütéses reggeli

Bármilyen reggelit jobbá lehet tenni egy kis vidám dizájnnal, és mindjárt jobban indul a nap. Ezzel a kis szilikon formával a reggeli tükörtojást tudjuk feldobni. Válasszuk szét a fehérjét a sárgájától, és máris egy bárányfelhős nap mosolyog ránk a tányérból.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A maszk hatalma

Napi videó:   Repülő esernyő átverés

Napi fotó:  Tökéletes uszoda

(via niuzy)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Nyírségi töltött káposzta

Lehet még újat mondani egy töltött káposztáról? Igen. Nekem mondtak újat.Én azért nem szerettem a töltött káposztát, mert savanyú káposztából készül. Sokan így vannak vele. De ezt a receptet egy lánytól kaptam, aki valahonnan Nyíregyháza közeléből jött. Ő mesélte, náluk így csinálják a töltött káposztát. Ezért kapta a Nyírségi nevet. Érdekessége, hogy édes káposztából készül, és hogy jó magyar szokás szerint ez egy igazi húsétel, mert a káposzta gyakorlatilag csak csomagolásra szolgál.

Nyírségi töltött káposzta

Hozzávalók:
1 nagyobb fej káposzta
10-20 dkg kolozsvári szalonna
25 dkg füstölt hús

A töltelékhez:
Fél kiló darált hús,
1 csésze rizs,
1 tojás,
1 evőkanál zsír,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej hagyma,
só,
bors,
pirospaprika,
1 teáskanál vegeta

Elkészítés:
A káposztának kivágom a torzsáját és forrásban lévő vízben elkezdem főzni. Időnként egyenként leszedem a felső, kissé üveges, hajlékony leveleket. A gombócoláshoz kivágom a vastag levélrészt. Az apró, illetve maradék leveleket laskára vágom.

A töltelékhez valókat összegyúrom, beletöltöm a levelekbe, a levélformától függő, hogy tölcsér, vagy táska alakú lesz.

A fazékban a kolozsvári szalonnát zsírjára sütöm, a szalonna nagy részét kiszedem. A fazék aljára terítem a laskára vágott káposztát, majd sorba berakom a kész töltött csomagocskákat. Egy sor kész, rászórom a szalonnakockákat, a füstölt hús szeleteket. Az összes tölteléket berakom, a maradék leveleket a tetejére rakom. Paradicsomlével felöntöm, addig, hogy majdnem ellepje.

Kb. másfél óra a főzési idő.

Tejföllel tálalom. Még finomabb, ha ízesített tejföllel tálalom. Pörköltalapot készítek és azt behabarom tejfellel.


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Üveg iglu szálloda a sarkkörön

Napi videó:   Úgy halászik, hogy ő a csali

Napi fotó:  Hogy el ne hajtsanak vele

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A legőrültebb csokoládé

Azt hiszem méltán kiérdemelné a legőrültebb csoki nevét a Bite the Bullet nevű édesség.

 

 A tízdekás csokoládé 12 darab töltény formájú bonbont, és egy 12 oldalú kockát tartalmaz. Ha hiszed, ha nem: ez az orosz rulett csokival.

 

A furcsa játék titka, hogy a 12 bonbon közül egy tölteléke bitangerős csilis krém. A társaság minden tagja dob egyet a kockával, és az adott sorszámú csoki töltényt a szájába veszi, és ráharap. Közben bízik a szerencséjében.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   15 000 roncsautó egy eldugott reptéren

Napi videó:   Néha a biztonsági kamerák egészen mást is rögzítenek...

Napi fotó:  Idióták versenye

(via firebox)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.