Help Sales ÁSZF

Ehető festék-spré

Kék eper, ezüst répa, arany sült csirke? Már ez sem elképzelhetetlen.

Egy német cég volt az első, amely az élelmiszerfestékeket spré formában hozta forgalomba. Így a tetszőleges ételt kékre, pirosra, ezüstre, vagy arany színűre festhetjük.

Tovább


30 perces receptek - Rumos-meggyes banánkrémleves

Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a

Rumos-meggyes banánkrémleves

Tovább


Kínai bogár-szusi

A szusi készítése nagy szabadságot ad a szakácsnak, hogy kiélhesse a fantáziáját. De azt hiszem, ez a kínai séf kicsit túl messzire ment, legalábbis a mi ízlésünktől nagyon messzire. De ha elkészítette, biztos ennek is van piaca.

Tovább


Moss fogat a nyelveddel

Elég őrült találmány, akár még be is jöhet.

Az ember sokszor körbejártaja a nyelvét a fogain, hogy ellenőrizze mennyi tiszták, van-e rajta valami lepedék, esetleg valami beakadt foszlány. A feltaláló szerint ezt a rutinmozdulatot lehetne felhasználni a mindennapi fogápolásra. Az ötlet első hallásra bizarrnak tűnik, de ki tudja.

Tovább


Húsvéti aranytömb

Meglepődtem, mert azt hittem, mindenki így csinálja. De nagyon sokan nem ismerik ezt az egyszerű trükköt.

Van a húsvéti ünnepeknek egy kellemes mellékterméke, amit nem becsülünk meg eléggé.

Mindenki tudja, hogy egy jó bableves, lencsefőzelék, vagy az ehhez hasonló fogások akkor a legjobbak, ha füstölt hús is van bennük. De nem kell feltétlenül a füstölt hús ahhoz, hogy ezt az ízt elérjük. A húsvéti dorbézolás után sok helyen a sonka főzőlevéből készítik el ezeket a fogásokat, és húsmentesen érhetjük el ugyanezt az eredményt.

De általában sokkal több főzőlé van, mint amennyit fel tudunk használni, a húsleveshez hasonlóan viszont gyorsan megromlik a lé.A többi megy a lefolyóba, ami nagy pazarlás.

De van egy megoldás, amivel megmenthetjük, és akár hónapokkal később is használhatjuk: ezt hívom húsvéti aranytéglának.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.