Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ második legnagyobb sörösüveg-gyűjteménye

Ez az aprócskának tűnő vidéki pajta rejti a világ második legnagyobb sörösüveg gyűjteményét. Ez is a bizonyíték arra, hogy a hosszú svéd éjszakák alatt nem csak inni lehet, és nem csak azért lehet gyűjteni az üvegeket, hogy visszaváltsuk. A polcokon 8600 üvegpalack.

Tovább


Hogy készül a tökéletes szendvics

Lehet, hogy nem ez az egészséges táplálkozás mintája, de hogy egy morzsa sem fog maradni belőle, az biztos.

A hozzávalók

Tovább


Talpas-sipkás fasírt

A darált húsból készült húsmassza az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában mégis a legtöbben nem léptek túl a fasírt/Stefánia vagdalt megszokott recepteken. Pedig éppen formázhatósága, gyúrhatósága miatt ad lehetőséget, hogy elengedjük a fantáziánkat. Gyúrhatunk belőle bármilyen formát, tölthetünk vele zöldségeket, de akár más húsokat is. Ez a recept nagyon egyszerű, alig kíván plusz munkát, mégis egy teljesen más karakterű fogás születik belőle.

Talpas-sipkás fasírt

Tovább


Kaja-stadion az alkalmazottaknak

Vasárnap rendezték a Super Bowl-t, az amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntőjét. A Buzzfeed alkalmazottai közösen nézték a meccset, és hogy a éhen ne maradjanak, finom falatokból egy egész stadiont építettek fel. Az ötlet zseniális, és a kivitelezésre sem lehet panasz. Komoly munkát fektettek bele, és még egy kis fantáziával és humorral is megspékelték. Aki itt éhen marad, az meg is érdemli.

Tovább


Székelykáposzta egy kicsit másképp

Volt kitől örökölnöm, hogy nem érem be egy étel alapváltozatával, egy kicsit bele kell nyúlni a receptbe. A székelykáposzta igazi klasszikus étel, de az édesanyámtól tanult recept alapján nálam így készül. Nem annyira savanyú, de sokkal gazdagabb. A gyerekek is szívesebben eszik.

Székelykáposzta

Hozzávalók:
1kg savanyú káposzta,
kis zsír vagy olaj,
70 dkg sertéshús kockára vágva,
50 dkg füstölt hús szeletelve,
2 fej, hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 paprika,
babérlevél,
őrölt kömény,
só, bors,
pirospaprika, (pirosarany),
10 dkg árpagyöngy,

Tálaláshoz:
tejföl,
Erős Pista

Elkészítés:
Csinálunk egy pörkölt alapot, amikor a hús kifehéredik, akkor belerakjuk a kimosott, kinyomott, kissé összevágott savanyú káposztát, a babérlevelet, a füstölt húst, az árpagyöngyöt, és kevés vizet, ami ellepi. Készre főzzük, ha elfőné a vizet, pótoljuk, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Ennyi.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Mi esett a fejére?

Napi videó:   Csaknem halálos zuhanás

Napi fotó:  Még hogy nem lehet az utcán biztonságosan parkolni

Macskaőrség:   Lézerszemű macskák

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.