Alternatív húsvéti tojásdísz

Kinéztem az ablakon, és rájöttem, az időjárás felülírja a szokásos húsvéti asztal díszitést. Egy profán változat jutott az eszembe:

Hozzávalók:
2db tojás
sárgarépa
egész bors
fogpiszkáló

Elkészítés:
A tojást keményre főzzük, majd kihűlés után megpucoljuk. A két végét úgy levágjuk, hogy kb. tízforintos nagyságú egyenes felületet kapjunk.

Hámozzuk meg a répát, és vágjunk egy nagyobb és egy kisebb karikát. Tegyük egymásra, hogy egy kalapot alkossanak, és egy fogpiszkálóval tűzzük össze. Faragjunk egy kicsi orrot is.

Az egyik tojás lesz a test, a másik a fej. Ahogy a hóemberbe a szenet szokás, nyomjuk bele a tojásba a borsszemeket, és a répa orrot. A tojás ruganyos, ezért hegyes késsel szúrjuk meg.

Állítsuk fel az egyik testet, szúrjuk bele a fogpiszkálót. Szúrjuk rá a fejet, majd ennek a tetejére a kalapot. Állítsuk tányérra, és rakjuk köré a levágott tojásvégeket, mintha hókupacok között állna.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Napi videó:   Amikor a bika visszavág

Napi fotó:  Telik az a rohadt idő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ehető festék-spré

Kék eper, ezüst répa, arany sült csirke? Már ez sem elképzelhetetlen.

Egy német cég volt az első, amely az élelmiszerfestékeket spré formában hozta forgalomba. Így a tetszőleges ételt kékre, pirosra, ezüstre, vagy arany színűre festhetjük.

Tovább


30 perces receptek - Rumos-meggyes banánkrémleves

Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a

Rumos-meggyes banánkrémleves

Tovább


Kínai bogár-szusi

A szusi készítése nagy szabadságot ad a szakácsnak, hogy kiélhesse a fantáziáját. De azt hiszem, ez a kínai séf kicsit túl messzire ment, legalábbis a mi ízlésünktől nagyon messzire. De ha elkészítette, biztos ennek is van piaca.

Tovább


Moss fogat a nyelveddel

Elég őrült találmány, akár még be is jöhet.

Az ember sokszor körbejártaja a nyelvét a fogain, hogy ellenőrizze mennyi tiszták, van-e rajta valami lepedék, esetleg valami beakadt foszlány. A feltaláló szerint ezt a rutinmozdulatot lehetne felhasználni a mindennapi fogápolásra. Az ötlet első hallásra bizarrnak tűnik, de ki tudja.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.