Nem gond, ha nincs otthon nasi: nyomtatunk egy kis cukorkát.
Egyre inkább hódítanak a 3D printerek, de az igazi előrelépést mostanság a nyomtatás alapanyagainak bővülése hozta.
Nem gond, ha nincs otthon nasi: nyomtatunk egy kis cukorkát.
Egyre inkább hódítanak a 3D printerek, de az igazi előrelépést mostanság a nyomtatás alapanyagainak bővülése hozta.
Ez is egy olyan fogás, amiről nem is tudom, hogyan jutott az eszembe. Hogy stílusos legyek, "ötletmorzsák" kavarognak a fejemben alapanyagok, fűszerek, és ízek kombinálódnak. A legtöbbjét elvetem, ne néhány megmarad. Az ötletek néha összekapcsolódnak aztán szétválnak. De ez az ötlet valahogy így összeállt, és működőképesnek látszott. Megcsináltam és jó lett.
Pikáns csirkefalatkák krumpli ágyon
Hozzávalók:
kifli (saláta) burgonya
csirkemell
szeletelt bacon
paprikakrém
zsíradék
burgonya-fűszerkeverék.
Elkészítés:
A burgonyát megpucoltam, és karikákra vágtam. Egy cseréptálat kikentem zsiradékkal, beleterítettem a krumplit, és megszórtam a fűszerkeverékkel. A csirkemellet megtisztítottam, kockákra vágtam. Egy tálba tettem és belekevertem annyi nyers paprikakrémet (ízlés szerint csipős és/vagy csemege), amitől szép piros színt kapott (a krém sós volt, ezért a húst nem kellett megsózni). A húskockát beletekertem egy fél szelet baconba, és ráfektettem a burgonyára. Egymás mellé helyeztem a falatokat, amíg el nem fogyott.
Lefedtem alufóliával, és 200 fokos sütőben 45 percig pároltam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem. Dinsztelt káposztát tálaltam mellé.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Nem itt történik, de most!
Szem-Szájnak gasztroblog: Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon
Napi videó: Előre szaltó bringával.
Napi fotó: Schwarzenegger a Conan forgatásán
Macskaőrség: Macskamama és az örökbefogadott sünik
Gondolom az anyja hiába mondta neki, hogy ne játsszon az étellel... Victor Nunes különleges alkotásai.
Kicsit meglepő lehet a cím, de az eredmény magáért beszél. Az az ötletem támadt, hogy a zserbóban a hagyományos baracklekvárt lecserélném valami egzotikusabbra. Így esett a választásom az Erdélyből hozott áfonyára. De ez még nem volt elég, még egy kis plusz reszelt almával is dobtam egyet a tölteléken. A sütés végére derült ki, hogy az áfonya megszínezte a süteményt. Így született meg a Lila zserbó.
Lila zserbó
Csúnya élmény lehet az első harapás.
A karemellás alma a világ sok táján népszerű téli csemege. Rendszeresen bukkan fel a bulikban zsúrokon, rendezvényeken. De ez az átverés egy kicsit erős. Szó szerint.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Mustang, a vad orosz csődör
Macskaőrség: Gördeszkázó macska
(via itt)