Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legvékonyabb tészta

Évszázados technológia, hihetetlen mozdulatok. Koreai kézzel készült levesbetét.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Részeges epertorta

Vannak olyan sütemények, amelyek némi alkohollal készülnek, némelyikbe több is kerül. Ez az ötlet teljesen hirtelen jutott az eszembe, amikor rápillantottam a készülő tortára. A tálszerű mélyedés, és a piskóta apró lyukacskáiról a szivacs jutott az eszembe. Vajon mit lehetne beletölteni és vele felitatni?
Rögtön adta magát az alkohol. Az alkohol átitatja a piskótát, megnedvesíti, és egy plusz élményt ad a süteményhez.
Minden sütemény jó barátja a rum, de szóba jöhet sokféle párlat vagy pálinka. De mindenki figyelmébe ajánlom a hazánkban mélyen lenézett tojáslikőrt is, hiszen ez valójában egy magas alkoholtartalmú vaníliakrém. A torta alá tökéletes.

Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető. recept tészta édesség torta gyümölcs eper alkohol

Részeges epertorta

Tovább


Grillezés kimaxolva

Mit lehet kezdeni egy Pratt & Whitney PW2000 Series 757 hajtóművel? Készítsünk belőle giga grillezőt. Na jó, ne a hajtómű lángjánál sütögessünk, de így is nagyon király darab lesz. Ha befér a kertbe.dizájn BBQ grill repülőgép hajtómű

Tovább


Street Food Szingapúr

Popiah és egyéb finomságok villámgyorsan.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Színes karajtekercs

Színpompás hústekercs finom sajtos omlettel és egyéb finomságokkal töltve. Egy látványosan szép fogás akár az ünnepi asztalra is.recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

Színes karajtekercs

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
9 tojás
1 kis pohár joghurt
1 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg aromás félkemény sajt
csemege uborka
füstölt sonka

bors
fokhagyma
kevés zsiradék

Elkészítés:
A karajt csigavonalban felvágom és kiterítem. Körülbelül egy tepsi méretű téglalap lesz. Megsózom, megborsozom és zúzott fokhagymával megkenem.

Füstölt sonkát kisujjnyi darabokra vágom, és kevés zsiradékon átpirítom. A csemegeuborkát hosszában négyfelé vágom.

A tojásokat sóval habosra verek. A joghurtban csomómentesre elkeverem a lisztet és a sütőport, majd belekeverem a tojásba. A sajtot lereszelem és a masszába forgatom.

A sonkasütés után visszamaradt zsiradékot, elkenem egy tepsiben (kb. akkora legyen, mint az előkészített hús.) és ráöntöm a tojásos masszát. Sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 15 perc alatt omlettet sütök belőle. Akkor jó, ha kicsit barnul a teteje és nem folyékony a belseje.

A tepsiből a húsra borítom az elkészült omlettet. Megrakom a tetejét sonkával és a hosszú oldalára merőlegesen csemegeuborkával. Ezután szorosan feltekerem. Ha szükséges, hústűvel rögzíthetjük.  
Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal, belefektetem a tekercset, lefedem. 180 fokra melegített sütőben 45 percig párolom, majd a fedést levéve 15 percig pirítom, közben locsolgatom a tetejét a pecsenyelével.

recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.