A gasztronómiai erkölcstelenség csúcsa.
Az ötlet a piacon fogant meg bennem, amikor a hentes pultjában egymás mellett pillantottam meg a hófehér libahájat, és a vörös, nem hízlalt kacsamájat. Az íze önmagában olyan fenséges, hogy minimális fűszerezést igényel.
Libahájon sült kacsamáj
Hozzávalók:
1 kg kacsamáj
30 dkg friss libaháj
1 nagy fej fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A májat megtisztítom és részeire vágom, a hájat apróra kockázom. Serpenyőbe dobom a hájat, belekeverem a vékonyra szeletelt fokhagymát, és zsírjára sütöm. Rádobom a májat, borsozom, rövid ideig fedő alatt párolom, majd a fedőt levéve befejezem a sütést. Friss kenyérrel egyszerűen felülmúlhatatlan.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: A világ legnagyobb temetője
Napi videó: Ilyen volt a gyűrűs napfogyatkozás