Elindul gasztro-sztori rovatunk, amelyhez bárki csatlakozhat Az alábbi történet 2005-ben esett meg. Mert minden csak motiváció kérdése.

2005 Szilveszterén történt az eset. Szűk baráti társaságunk – öt pár, illetve később már házaspár is – évek óta együtt szilvesztereztünk. De úgy adódott a helyzet, hogy 2003 végén és 2004-ben összesen 13 hónap alatt mind az öt családban megszületett az első gyerek. Ennek meg volt az az előnye, hogy senki sem szakadt ki gyereknevelés miatt a társaságból, egy fordulattal átálltunk a páros programokról a kisgyerekes programokra.

2005 vége felé jött a sajnálkozás, hogy fuccs a jó kis szilveszterezésnek, mert mindenki este 7-8 óra felé már vacsorázat, fürdet altat. Ekkor támadt az ötletem, hogy mégis lesz szilveszteri buli, csak váltsunk időzónát. Én a bulit a Húsvét-szigeten tartom meg, pontosabban az ottani időzóna szerint. Az eltérés nyolc óra, ehhez alkalmazkodunk. A szokásos buli menetrend:  este tízkor érkezés, éjfélkor pezsgő, valamikor hajnali három felé haza. Ennek megfelelően délután kettőre hívtuk a vendégeket. Jó házigazdaként valami különlegességgel akartam kirukkolni: ha már húsvét-sziget legyen a menü húsvéti. Nem kis utánajárással sikerült szereznem egy szép nagy parasztsonkát, megfőztem, hozzá rengeteg kemény tojás, torma, mustár, és természetesen egy hatalmas fonott húsvéti kalács.

Amikor a vendégek megérkeztek ott várta őket egy klasszikus húsvéti terülj asztalkám. Hatalmas sikere lett, gyakorlatilag csak a csont és a bőr maradt a sonkából, aminek a kutyáim örültek. A siker oka valószínűleg az volt, hogy a megszokott ünnepen a megszokott menü nem hoz lázba. De szilveszterkor húsvét? Az igen.

Az időzónának megfelelően délután négykor pezsgővel kívántunk boldog új évet, és este hét felé ment mindenki haza gyereket fürdetni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a húsvét sziget más időzónába esik, de ez a buli szempontjából lényegtelen. Fergetegesen sikerült, azóta is emlegetjük.

Ha neked is van egy jó gasztrosztorid, küld el nekünk a szem-szajnak@gmail.com címre.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mi várható a Disney-Lucas egyesülés után?

Napi videó:   Placcs professzor: Hasas 12 méter magasról

Napi fotó:  Te tudtad, hogy így lesz a felhő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...