Nem csak akkor lehet fekete a sült csirkéd, ha benn felejted a sütőben. Létezik egy fajta, amelynek nem csak a tolla a fekete, de a bőre, a húsa, és a belső szervei is. Még a torkába pillantva is feketeséget látunk.

A fajta neve Ayam Cemani, Indonéziában honos. Feketeségét egy ritka genetikai mutáció, a fibromelanozis okozza. Színe valójában nem fekete, hanem nagyon sötét kék. Mint minden különlegességnek, ennek is gyógyító erőt tulajdonítanak, sőt, a fekete húsnak egyenesen mágikus hatást tulajdonítanak. Európában és Amerikában alig ismerik, a minden egzotikumra vevők érdeklődnek utána. Ritkasága miatt Indonéziában se olcsó, de nyugaton 2500 dollárt kérnek egy kifejlett madárért.

Nem tudom kinek ér meg közel hatszázezer forintot adni egyetlen madárért. De szinte látom magam előtt a vörös húst elutasító, csak fehér pipihúsit evő wellness-nácit, aki értetlenül forgatja a fekete csirkecombot, kétségbeesve keresi étkezési tanácsadóját.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    A tökéletes füst

Napi videó:  Az első hangok

Napi fotó:  Amikor a búvár meditál

Macskaőrség:  Egy szomorú macska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...