Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fetás, szezámos sült retek

A zsenge zöldségeket hirtelen megpirítani az egyik legjobb dolog, amit tehetünk velük. A zöldség kívülről egy kis színes, ízletes kérget kap, belül mégis megmaradnak lédúsnak, roppanósnak. Zöldfűszerekkel, ízes sajtokkal, magokkal káprázatos kombinációkat lehet létrehozni.

Szintén kevesen tudják, de olyan zöldségeknek, mint a retek vagy a karalábé, nem csak a föld alatti része, de a levele is fogyasztható. Nem csak ehető, de finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Az egyik kedvencem a friss retek sütve, saját levelével. És egy kicsit megbolondítva.

Fetás, szezámos sült retek

Tovább


Háromszínű zöldköret

A tányéron nem csak az ízekkel, hanem a formákkal és a színekkel is lehet játszani. Egy jó színösszeállítás nem csak jól mutat, de ráhangol az ételre, fokozza az étvágyat. Világos színű hús mellett igazán ínycsiklandozó egy harsogó színű köret. A hétfői pulykarolád recept után többen érdeklődtek, mi az a színes a fotó hátterében. Az egyik kedvencem ez, az őszi, háromszínű köret.

Háromszínű zöldköret

Tovább


Őszi csirke wokban

A kínai fogásokban leginkább azt szeretem, hogy a zöldségek roppanósak maradnak. Ebben a receptben is a wokban történő pirítást alkalmazom, de a kínai fűszerezést helyett, inkább a friss, őszi alapanyagokat helyeztem előtérbe. Wok helyett használhatunk serpenyőt is, lényeg a magas hőfok és a gyorsaság.

Őszi csirke wokban

Tovább


Nyári gazdagon rakott zöldség

Ebben a hőségben nem érdemes nehezet enni, és nem érdemes a konyhát sem melegíteni a hosszú főzéssel. Ez a rakott zöldség gyorsan elkészíthető, könnyű, és egészséges.

Nyári gazdagon rakott zöldség

Tovább


Duplasajtos zöldségtekercs

Nagy rajongója vagyok a hidegkonyhának, de ha az ember nem is veszi annyira komolyan a kulináris élvezeteket, néhány trükkel teljesen át lehet alakítani egy hétköznapi vacsorát, amely így ínycsiklandozó fogássá alakul Egy könnyű sajt és saláta vacsora így válik különlegesebbé. Mindez pillanatok alatt elkészíthető.

Zöldsalátás sajttekercs

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.