Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsvét utáni kenyérlángos

A húsvéti nagy sonkázás után szokott maradni egy darab sonka. Legtöbbször ez belekerül a sonka főzőléből készült bablevesbe, vagy lencsefőzelékbe. De most inkább készítsünk belőle egy finom kenyérlángost. A recept alapján két nagy tepsi méretű kenyérlángos készíthető.

húsvét kenyérlángos sonka zöldhagyma tejföl

Húsvét utáni kenyérlángos

Tovább


Hétvégi dizájn: öltálca

Zöldégtisztításhoz ajánlják.

Hétvégi dizájn tálca öl zöldség

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Húsvét utáni gombócleves

A húsos napok után egy különleges zöldségleves, amelynek az alapja a sonkafőző lé. Egy különleges gombóctól lesz más, mint amit eddig kóstoltál.

Húsvét utáni gombócleves

Tovább


Hagymás zöldparadicsom

Az őszben az a legfájdalmasabb pillanat, amikor az ember végigmegy a kerten, és nézi a sokféle zöld termést, ami már úgysem fog beérni. Paradicsomból minden évben bőven marad. A zöld paradicsomokból sok mindent lehet csinálni: lekvárt, csatnit, savanyúságot. Most a paradicsom nem a csalamádéba ment, hanem egy új receptet próbáltam ki. Ez kicsit közelebb áll a salátához, mint savanyúsághoz.recept savanyúság zöld paradicsom hagyma

Hagymás zöldparadicsom

Hozzávalók:
2 kg zöld paradicsom
5db kis fej vöröshagyma
2db kis fej lilahagyma
3 dkg só/kg
4 gerezd fokhagyma
 bors
 babérlevél
nátrium-benzoát
1 liter vízhez:
3 cl 20%-os ecet
10-15 dkg kristálycukor

Elkészítése:
 A paradicsomot megmossuk, húsát felszeleteljük. Hozzákarikázzuk a megtisztított és megmosott hagymát. Tálba tesszük, rászórjuk a sót, és jól összeforgatjuk. Befedve 24 órán keresztül állni hagyjuk, közben többször megforgatjuk.

Másnap vízzel, ecettel, cukorral, fűszerekkel salátalevet készítünk, beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát, felforraljuk, majd apránként beletesszük a hagymás paradicsomot. Éppen csak egy pillanatig forraljuk, ezután szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és tiszta, kiforrázott üvegekbe tesszük. A paradicsom leszűrt, sós levét hozzáöntjük az ecetes léhez, újra felforraljuk, végül rátöltjük az üvegekre. Csak lazán kötjük le. Másnapig várunk, hogy beszívja a lé egy részét. Utánatöltünk egy keveset az ecetes léből (éppen fedje el a paradicsomot), tetejére kevés nátrium-benzoátot szorunk, légmentesen lezárjuk, és kamrában tároljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Tokió autóshow
Macskaőrség:   Bengál macska szereti a vizet
Napi videó:  Táncoslábú irányító  
Napi fotó:
Három a kislány

recept savanyúság zöld paradicsom hagyma

Tovább


Kápiás grillsaláta

Egy könnyű és egészséges saláta vacsorára.Recept saláta csirke kápia paprika cukkini feta zöldhagyma

Kápiás grillsaláta

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.