Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csodatorták

A török cukrásznő, Tuba Geckil mesterművei.dizájn torta cukrász

Tovább


Diós-áfonyás répatorta

Sokan még reflexből elutasítják a répatortát, azon a címen, hogy a répa levesbe való. Pedig a süteményben nem is érződik a répa íze, ellenben édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Nem mellesleg isteni finom. Én most ezt a változatot raktam össze.

recept édesség répa torta áfonya dió

Diós-áfonyás répatorta

Tovább


Tortavilág

A 26 éves olaszországi cukrász, Matteo Stucchi remekművei.dizájn torta

Tovább


A Valentin-nap legőrültebb tortája

Nyitott könyv az életem és benne dobog a szívem.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

videó valentin-nap könyv szív torta

(via youtube)

Tovább


Az isteni párizsikrém

A tökéletes csokoládékrém. Varázslatossá az teszi, hogy a legfontosabb összetevője a tejszín. Eredeti formájában a cukrászdában egyre ritkábban találkozhatunk vele a drága alapanyagok miatt, a különböző pótlékok viszont jól érezhetően rontják az eredeti ízt.

A párizsi krém egy, a cukrászatban használatos főzött, vajas, intenzív csokoládé ízű, kesernyés alap-krém. Alapjában véve egyszerű, csupán tejszínt, kakaót, cukrot és vajat tartalmaz. Ízesítésül keverhető bele rum, rumaroma, likőr, brandy, étcsokoládé, vanília, mogyoró, kávé, méz.

Többféle változata is létezik, attól függően, hogy például tartalmaz-e tejet, vagy helyette is tejszínt használnak, illetve az összetevők arányai is más-más ízt és állagot eredményeznek. A kapott krém minőségét az alapanyagok minősége határozza meg; érdemes minél zsírosabb tejszínt és minél sötétebb és zsírosabb kakaóport használni.

A legcsodálatosabb tortakrém, de eredetileg ez az őznyelv, a párizsi csúcs, a lúdláb, a Tátra-csúcs, a Gellért-tekercs, a párizsi krémes Nápolyi ostya-rudak, a bohém-szelet és a fatörzs nevű süteményeknek.

Létezik többféle változat, kisebb nagyobb különbségekkel. Én ezt kedvelem a legjobban. Készítése nem bonyolult, de időigényes.

recept édesség krém torta párizsi párizsikrém

Párizsikrém

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.