Mi magyarok rajongunk a lángosért. Fokhagymásan, tejfölösen, sok reszelt sajttal, vagy akár hagymával, ketchuppal, sült baconnel, a variációk száma végtelen. Maga az egyszerűség tökéletessége. Mégis csak ritkán eszünk, inkább csak standos vagy piacos fogás. Pedig elkészíteni nagyon egyszerű.
Sokan nem is gondolnák, pedig tökéletes fogás egy nyári kerti bulira. Uzsonna a locsolkodás között, vagy este üldögélni a teraszon pár sör és néhány lángos társaságában. Könnyen, elkészíthető olcsó, és még olajszag sem lesz a lakásban.
Nekem ez a kedvenc receptem. Az átlagosnál tömöttebb, ezért nem szív fel annyi étolajat. Tenyérnyi méretűeket szoktam készíteni, ez könnyen elfér egy olajsütőben is, ráadásul könnyebb váltogatni az ízeket.
A összetevőket könnyű megjegyezni, a tészta 5 perc alatt kikeverhető, de célszerű előző nap elkészíteni. A nyers tészta 1-2 hétig is eláll a hűtőben, bár ezt nekem még nem sikerült megtapasztalnom. Hamarabb elfogyott.
Lángos