Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Töltött csirkemell-zseb

Nem kell feltétlenül a csirkemellnek száraznak lennie.

A csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, ezt azonban remekül lehet ellensúlyozni az elkészítésénél. Az egyik kedvenc elkészítési módom kétszeresen is tesz ez ellen. A csirkemellbe vágott zsebbe rakott töltelék belülről párolja a húst, miközben a kívülről beborító baconszalonna szaftosabbá, és fantasztikus ízűvé varázsolja.

Töltött csirkemell-zseb

recept melegétel főétel húsétel csirke csirkemell zseb töltött sonka

Tovább


Mangalica duplán

Úgy az igazi, ha visszatöltjük magába.

Én a füstölt kolbász úgy szeretem, amikor teljesen puha. Rögtön azután, hogy lekerült a füstről, és még nem kezdett el kiszáradni. Ilyenkor még szinte teljesen reménytelen szeletelni. A nap egyik tökéletes pillanata lehet, ha fogunk a jobb kezünkbe egy fél szálat a friss kolbászból, a bal kézbe egy nagy karéj friss kenyeret, és kiülünk a teraszra. Innen és onnan is harapunk egyet, miközben élvezzük a napsütést.

A héten a hentesemnél sikerült ilyen friss, füstölt mangalica kolbászt vennem. Rögtön kértem két szállal, amikor is megláttam egy gyönyörű darab, kicsontozott mangalica-karajt. A recept azonnal adta magát.

Mangalica duplán

Tovább


Kombe

A nyáron kicsit elhanyagoltam a kenyérsütéssel foglalkozó sorozatomat, de ebben a melegben ki akar sütögetni. Most hogy itt az ősz, folytatódjék a sorozat, de a változatosság kedvéért nem egy hagyományos kenyérrecept jön, hanem egy izgalmas töltött kenyér, a kontinens dél-keleti sarkából.

A Kombe egy török eredetű hajtogatott tésztaféle, egyfajta töltött kenyér. A világon egyre jobban elterjed, ami egyrészt annak köszönhető, hogy isteni finom, másrészt rendkívül jól mutat a tálon. Frissen kikerül a sütőből, ki az asztal közepére, és kevés ember van, aki tud várni annyit, hogy ne égesse szét a száját. A család vagy a vendégsereg ráveti magát, és pillanatok alatt eltűnteti. Természetesen hidegen is kitűnő, de ki fogja azt megvárni.

Kombe is igazi vándor étel lett, értelmetlen meghatározni, melyik az eredeti. Maguk a törökök is sokféle módon és formában készítik, a világ konyháiban is kialakult jó néhány változat. Az egyetlen igazi jellegzetessége a hajtogatási mód, és a tetejét díszítő bevágás.

Tovább


Különleges töltött paprika reggelire

Majdnem ugyanaz, mint egy jó rántotta, de mégis, mennyit számít a megjelenés.

Különleges töltött paprika reggelire

Tovább


Különleges és tökéletes baconos sajtburger

Sajnos ilyennel még nem találkoztam magyarországon. Van benne néhány trükk, ami igazán különlegessé teszi. Így készül:

Fogj egy adag darált marhahúst


Gyúrj belőle fűszerezett gombócot. Most jön a spéci prés.


A préssel egy hústálkát csinálunk


Töltsük fel reszelt Cheddar-sajttal.


A préssel készítsük el a kupakot


Préseljük össze, hogy tökéletesen bezáródjon


Tekerjük be hosszában baconnel


Keresztbe is tekerjük be baconnal


És még átlósan is tekerjük be baconnel


Ezt a tökéletességet dobjuk rácsra


És süssük meg ilyen gyönyörűségesre


Jöhet a tálalás: Piriított hamburger zsemle és egy kis jégsaláta


Rakjuk rá a baconos sajtburgerhúsunkat


Tetejére egy nagy kanál zöld csiliszósz


Fedjük le a zsömle másik felével, néhány rántott hagymakarika


És elkészült a csodás baconos sajtburger, ha megvágjuk, kicordul az olvadt sajt.


És így néz ki a kezünkben néhány harapás után


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Túl közeli találkozás a jegesmedvével

Napi videó:   Így kell országimázst építeni.

Napi fotó:  Ez most kőkemény birkózás, vagy egy érzelmes tangó?

(via thechive)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

123
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.