Lehet férfit ennyire szeretni?
A pirog vagy pirozsok egy isteni orosz étel, egy olajban sült, töltött, kelt tészta. Nem csak Oroszországban, a többi szláv konyhában is ismert étel. A név eredete ismeretlen, valószínűleg a pir, lakoma szóból ered. Tipikusan egy olyan étel, amiben a maradékokat fel lehet használni. A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.
A kelt tésztát készíthetik édesen vagy sósan, a tölteléktől függően. Ha sós tésztát készítenek, a töltelék lehet szinte bármilyen zöldség (káposzta, gomba, burgonya) vagy hús, az édes tésztába pedig általában gyümölcsfélék (málna, szeder, eper, ribizli, alma, barack stb.) kerülnek. Ezután a töltött tésztabuckákat megkenik tojássárgájával és vagy forró olajban, vagy sütőben sütik.
A pirog tésztájára pártucatnyi variáció biztosan létezik. A töltelékben semmi sem szab határt a fantáziánknak, azt és úgy keverjük össze, ahogy akarjuk. Ez a mi kedvenc tavaszi húsos receptünk.
Húsos-medvehagymás pirog
Tudom, hogy manapság divat utálni a medvehagymát, mert a csapból is ez folyik, de mit tegyek, egyszerűen finom. És mivel most van a szezonja, most kell csinálni. Ez az egyik kedvenc medvehagymás pogácsa receptünk.
Medvehagymás-túrós pogácsa
A szikkadt kalácsot vétek kidobni, különböző sült és rakott édességekhez tökéletes tészta még. Megmaradt a húsvéti nagy, fonott kalácsból egy harmincdekás darab. az egyik legegyszerűbb és kedvenc receptemet vettem elő, amelyen szokás szerint egy kicsit variáltam.
Hétvégén a fiam erős felindulásból palacsintát kért vacsorára. Nekem nem volt kedvem az édeshez (ami ritka nálam), és valamilyen sós, pikáns palacsintára vágytam. Így született meg ez a recept.