Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Nutellás gombóc

Nem ajánlom kipróbálását, függőséget okoz!!

Egy-két évvel ezelőtt ettem konyhakész csokis gombócot, az adta az ötletet. A tésztájában nincs semmi extra, a szokásos gombóc tészta. A tölteléket variáltam.

 Egy kanál mogyorókrém

 

Egy kanál mogyorókrém pörkölt mogyoróval

 

Egy kanál mogyorókrém csokipasztillákkal

 

Egy kanál mogyorókrém egy fél dióval

 

Tálaláskor

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Karácsonyi fények Gangnam stílusban

Napi videó:   Hanyatt esik a pingvin

Napi fotó:  Nem semmi pilóta

 

Tovább


Szilvásgombóc 2.0

A szilvásgombóc az egyik legfinomabb találmány, nem hiába énekelték meg a padlásban is. De egy kis odafigyeléssel ezt is fel lehet turbózni. Szombaton ezzel játszadoztam. A gombóc receptjét természetesen nem írom le, de megmutatom, mitől lett 2.0 változat.

Mi is kell hozzá?

barna kockacukor

a barna kockacukrot locsoljuk meg karibi rummal

A végeredmény

Másik változat:

Barna kockacukor és pörkölt dió

És a kész diós szilvásgombóc

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyennek még nem láttad a jeget

Napi videó:   Négyesikrek kacagnak

Napi fotó:  Bálnák násza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Egy jóféle tésztagép

Manapság teljesen leszoktunk az otthoni tésztagyúrásról, csak a boltba beugrunk egy csomag száraztésztáért. De aki még emlékszik a nagyi kézi gyúrású tésztájára, vagy evett már egy olasz családi vendéglőben olyan pastát, amelyet a "mamma" készített a vendégeknek, az tudja, hogy ég és föld a különbség. Mert én döntöm el, hogy miből mennyi kerül bele.

Tésztát gyúrni nem ördöngösség, inkább a formázása a művészet. De egy ilyen kis remek készülékkel otthon is csodákat tudnánk tenni.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Így is kinézhet egy lakótelepi folyosó

Napi videó:   Ilyen halat még nem láttál

Napi fotó: Lopásgátló  

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ipam-napam kedvence

Szombaton, a helyi szüreti fesztiválon barátommal beneveztem a főzőversenyre. Helyben, bográcsban főzött ételekkel lehetett nevezni, mi pörkölt kategóriában indultunk. Nem akartunk hagyományos étellel indulni, ezért kitaláltunk valami újat: Egy kicsit édeset, paradicsomosat. Az ipam-napam kedvence nevet kapta. Papp Gábor barátom főzte, én most javarészt kuktáskodtam, és rohangáltam.

Az ipam-napam kedvence második helyezést ért el. A zsüri tagjai Hargitai György mesterszakács és Opóczky Sándor mesterszakács volt.

A zsűrizés után a kész ételeket bárki megkóstolhatta. Az ipam-napam kedvence az utolsó gombócig elfogyott. A történet vicces zárása, hogy a maradék 4-5 dl szaftot az összeverődött társaság friss kenyérrel kitunkolta a bográcsból.

A zsűrinek feltálalt Ipam-napam kedvence

Azért kapta ezt a nevet, mert szeretek az ételeknek archaikus neveket adni, hogy ne halljanak ki ezek a szép szavak. ipa jelentése após, a napa anyós. Azért az ő kedvencük, mert a gombóc szétomlik fogatlan szájukban.

A szavakat én is csak egy népdalból ismertem.

Nem vagyok én senkinek se adósa, adósa
Él még az én feleségem édesanyja édesapja,
meg annak az anyósa, apósa,
Eb fél, kutya fél, míg a ipam, napam él.
Eb fél, kutya fél, míg a ipam, napam él.

A recept könyhára szabott verziója:

Ipam-napam kedvence

 Hozzávalók:

0,5 kg sertéscomb

0,5 kg marhalapocka

1 evőkanál zsír

3 közepes fej hagyma

1 kávéskanál Édes Anna (édes paprikakrém, az Erős Pista nem csípős "húga")

1 evőkanál kakukfű-csombor méz

bors

1 mokkás kanál pirospaprika

kb. 1/2 evőkanál majoranna

kb. 1/2 evőkanál kakukkfű

kb. 1/2 evőkanál őrölt babérlevél

kb. 0.5 dl ketchup

Elkészítés:

A kétféle húst megtisztítjuk, ledaráljuk, összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A pépből körülbelül másfél centiméter átmérőjű golyókat gyúrunk.

Az apróra vágott hagymát megpároljuk a kanál zsíron. Amikor elkészül, belekeverünk egy kanál mézet, és addig kevergetjük, amíg szép világosbarnára karamellizálódik. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a majorannát, kakukkfűvet, és az őrölt babérlevelet. Kis vizet öntünk alá, és egy-két percig összepároljuk.

A kész gombócok

Óvatosan belerakjuk a húsgombócokat, és kifehéredésig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy csaknem ellepje. Beleöntjük a ketchupot, és az Édes Annát. Fedő alatt pároljuk addig, amíg a tetejére fel nem jön a zsír. Ekkor a zsírfoltokra szórjuk a pirospaprikát, és átkeverjük az egészet. Lefedjük, és készre pároljuk.

A versenyen káposztás tésztával tálaltuk. A zsüri külön kiemelte, hogy kellemes kombinációt ad a pörkölt a káposztás tésztával.

Az utolsó adag már másféle tésztával


Szemtől szemben


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Átmennél rajta?

Napi videó:   Csúnya bukták Kinecttel játszva

Napi fotó:  Az árbóc csúcsán állva

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.