A túrógombóc önmagában az egyik legfinomabb tésztaételünk. De még lehet fokozni.
A túrógombóc önmagában az egyik legfinomabb tésztaételünk. De még lehet fokozni.
A húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője a kemény tojás, a torma, és természetesen a kalács. De a sonka mellé a hagyományos kalácsnál egy kevésbé édes, kevésbé aromás, kicsit tömöttebb kalács illik. Én ezt a receptet használom.
Húsvéti félkalács
Juhtúrós-medvehagymás pogácsa
A burgonyafánk nem csak köretnek alkalmas, hanem önálló fogásnak is. Ehhez nem kell más, minthogy beletekerjünk valamit. Egy fűszeres minikolbász, vagy egy koktélvirsli tökéletes fogássá varázsolja, amely kitűnő második fogás egy jó leves után. Tálalhatjuk önmagában is, de egy mustáros vagy paradicsomos mártogató még jobbá teszi.
Burgonyafánk kolbászkával töltve
A héten úgy jött ki a lépés, hogy nem egyeztettünk párommal a bevásárlásról, és mind a ketten vásároltunk. Többek között zsömlét is, ami ilyen mennyiségben bizony ránk száradt. Pontosabban csak megszikkadt, de két nap után kinek van kedve ilyet enni. Ilyenkor kerülnek elő a klasszikus kármentő receptek. Nagymamámnál kedvenc édességünk volt a gyümölcsökkel megrakott felfújt, amit hol kifliből, hol zsemléből, hol kalácsból készült. Egyszerű könnyű recept, ami gyorsan elkészíthető, pillanatok alatt összedobható édesség vacsorára. Most almás verzióban készítettem el.
Almás zsemlefelfújt