Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Epres túrógombóc

A túrógombóc önmagában az egyik legfinomabb tésztaételünk. De még lehet fokozni.

Tovább


Húsvéti félkalács

A húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője a kemény tojás, a torma, és természetesen a kalács. De a sonka mellé a hagyományos kalácsnál egy kevésbé édes, kevésbé aromás, kicsit tömöttebb kalács illik. Én ezt a receptet használom.

Húsvéti félkalács

Tovább


Juhtúrós-medvehagymás pogácsa

A tavasz érkezésének legbiztosabb jele, hogy a piacokon megjelennek a medvehagyma árusok. Mivel idén nem volt tisztességes tél, már február utolsó napjaiban felbukkantak az első zöld csomagok. A medvehagyma ráadásul tökéletes párost alkot egy kis brinzával, vagyis juhtúróval. Dolgozzuk bele mindkettőt egy pogácsába, üljünk ki vele a teraszra, és élvezzük a tavaszi nap meleg sugarait.

recept tészta pogácsa juhtúró medvehagyma

Juhtúrós-medvehagymás pogácsa

Tovább


Burgonyafánk fűszeres kolbászkával töltve

A burgonyafánk nem csak köretnek alkalmas, hanem önálló fogásnak is. Ehhez nem kell más, minthogy beletekerjünk valamit. Egy fűszeres minikolbász, vagy egy koktélvirsli tökéletes fogássá varázsolja, amely kitűnő második fogás egy jó leves után. Tálalhatjuk önmagában is, de egy mustáros vagy paradicsomos mártogató még jobbá teszi.

Burgonyafánk kolbászkával töltve

Tovább


Almás zsemlefelfújt

A héten úgy jött ki a lépés, hogy nem egyeztettünk párommal a bevásárlásról, és mind a ketten vásároltunk. Többek között zsömlét is, ami ilyen mennyiségben bizony ránk száradt. Pontosabban csak megszikkadt, de két nap után kinek van kedve ilyet enni. Ilyenkor kerülnek elő a klasszikus kármentő receptek. Nagymamámnál kedvenc édességünk volt a gyümölcsökkel megrakott felfújt, amit hol kifliből, hol zsemléből, hol kalácsból készült. Egyszerű könnyű recept, ami gyorsan elkészíthető, pillanatok alatt összedobható édesség vacsorára. Most almás verzióban készítettem el. recept meleg tészta felfújt zsemle alma gyümölcs

Almás zsemlefelfújt

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.