Szép lassan nálunk is kezdenek elterjedni a húsos piték. Sikerül elszakadni "a pite az édesség" bélyegétől, és egészen különleges finomságokat készíthetünk. Ez a húsos-sonkás recept az egyik kedvencem.
Húsos-sonkás pite
Szép lassan nálunk is kezdenek elterjedni a húsos piték. Sikerül elszakadni "a pite az édesség" bélyegétől, és egészen különleges finomságokat készíthetünk. Ez a húsos-sonkás recept az egyik kedvencem.
Húsos-sonkás pite
Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.
Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.
Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.
Sonkás-lilahagymás lepény
Még hogy ne játssz az étellel! A japán művész, Taishi Arimura készítette instant ramen, soba és udon tésztából.
Ez a recept egész érdekesen született. Közeledett fiam névnapja, és nálunk tradíció, hogy az ünnepelt választja ki az az ebéd menüsorát. Fiam először tanácstalan volt, ezért ajánlottam neki két olyan fogást, amiről tudtam, hogy a kedvence: sajttal és sonkával töltött csirkemell, illetve fűszeres gombás húsfalatok. Azt válaszolta, hogy legyen fűszeres gombás húsfalatok. De a húsfalatok legyenek sajttal és sonkával töltve. Bár a fiam poénnak szánta, ennyi elég ahhoz hogy beinduljon az agy.
Pikáns csirkemell-csigák
A csoki fővárosában, Brüsszelben építették meg a világ legnagyobb csokivonatát.