Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Padlizsános csirke

Egyszerű görög stílusú recept. Nyáron megkönnyíti az életünket, mert a melegben csak pár percet kell a tűzhely mellett tölteni. De amikor padlizsán kapható, bármikor elkészíthető remek fogás.Recept főétel melegétel húsétel csirke padlizsán

Padlizsános csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Nők rabláncon  
Macskaőrség:  Macskamentők a legmagasabb fákon  
Napi videó:  
Őrült káosz a kikötőben  
Napi fotó:
Ezt nehéz megmagyarázni

Tovább


Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával

Nincs vele sok munka, de egy hétvége, amíg elkészül. Ettől lesz tökéletes.

Imádom a vadat: sovány, íz-gazdag, egészséges hús. Porhanyós, zamatos falatok. Ez egy igaz lassú recept. Lassú, bár nincs vele sok munka, de meg kell adni neki az időt, hogy dolgozzon a pác. Péntek este a páclé elkészítése, szombaton pácolás, vasárnap főzés. Tűzhelyen se rossz, de az igazi bográcsban.

recept főétel húsétel melegétel vad vaddisznó gomba erdei páclé

Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával

Tovább


Csirkés leveles-táska

Nagy kedvenceim a sós sült tészták, mindenféle hússal vagy zöldséggel töltött táskák, tésztazsebek. Legyen az kelt tésztába, leveles tésztába, vagy akár réteslapba csomagolva, az egyszerű vagy éppen rafinált fűszeres töltelék mennyei második fogás egy tartalmas leves után, de remek önálló vacsora is lehet. Ez az recept az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnagyobb sikerű a családban. Hidegen-melegen egyaránt isteni.recept főétel melegétel hidegétel tészta levelestészta csirka

Csirkés leveles-táska

Tovább


Lecsós bab

Még Piedone is megnyalná mind a tíz ujját.

Bár itt a nyár, a kerti sütések és a friss saláták ideje, időnként valaki felbukkan a családból, hogy de jó lenne egy kis hagymás babot enni. Ha már itt a nyár, a klasszikus ételt gazdagítsuk egy kis magyaros lecsós ízzel.Recept főétel melegétel egytálétel lecsó bab

Lecsós bab

Tovább


Paradicsomos csirkenyárs

Egy egyszerű trükkel látványosabbá tehetjük a grillen sült csirkét. Egy nyárs, csirkemell, és sok finom zöldség.recept melegétel főétel húsétel grill nyárs csirke zöldség kígyó

Paradicsomos csirkenyárs

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.