Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lángosparti

Mi magyarok rajongunk a lángosért. Fokhagymásan, tejfölösen, sok reszelt sajttal, vagy akár hagymával, ketchuppal, sült baconnel, a variációk száma végtelen. Maga az egyszerűség tökéletessége. Mégis csak ritkán eszünk, inkább csak standos vagy piacos fogás. Pedig elkészíteni nagyon egyszerű.

Sokan nem is gondolnák, pedig tökéletes fogás egy nyári kerti bulira. Uzsonna a locsolkodás között, vagy este üldögélni a teraszon pár sör és néhány lángos társaságában. Könnyen, elkészíthető olcsó, és még olajszag sem lesz a lakásban.

Nekem ez a kedvenc receptem. Az átlagosnál tömöttebb, ezért nem szív fel annyi étolajat. Tenyérnyi méretűeket szoktam készíteni, ez könnyen elfér egy olajsütőben is, ráadásul könnyebb váltogatni az ízeket.

A összetevőket könnyű megjegyezni, a tészta 5 perc alatt kikeverhető, de célszerű előző nap elkészíteni. A nyers tészta 1-2 hétig is eláll a hűtőben, bár ezt nekem még nem sikerült megtapasztalnom. Hamarabb elfogyott.recept melegétel tészta lángos

Lángos

Tovább


Sajtos sonkás karaj-rolád

Egy kis kézügyességet igénylő, de ennek ellenére könnyen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás, ami melegen és hidegtálon tálalva is isteni finom.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj sonka sajt rolád

Sajtos sonkás karaj-rolád

Tovább


Cseréptálban sült zöldséges pulyka

Magyarországon ritkán használunk cseréptál, pedig isteni finomságokat lehet benne készíteni. Készülhet húsétel, zöldséges fogás, vagy a kettőt kombinálva egy finom egytálétel. Most az utóbbi készült, némi törökös jelleggel.

Cseréptálban sült zöldséges pulyka

Tovább


Dinsztelt szalonnás-savanyúkáposzta

Nagy kedvencem a savanyú káposzta dinsztelése. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba. Most egy szalonnás verziót mutatok meg.

Dinsztelt szalonnás-savanyúkáposzta

Tovább


Gombás-mustáros csirkecomb

Egy egyszerűségében is fantasztikus csirke, amelynek különleges ízét az a kevés hozzáadott mustár adja. Elkészítése gyors, könnyű és olcsó.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.