Ahogy beköszöntött a hideg őszi idő, az első dolog, ami az eszembe jut, az a Cantuccini. Ezt az isteni, száraz süteményt nevezik keksznek és kétszersültnek is, de valójában egyik sem. Az olaszok különleges sütemény száraz és kemény, arra van kitalálva, hogy valami forró ital mellé fogyasszuk.
Egy forró csoki, egy csésze tea, egy bögre cappuccino, vagy akár egy pohár forralt bor tökéletes kísérője. Akár ropogtatjuk. Akár mártogatjuk, mindegyik tökéletes páros egy hideg napon.
A sütemény neve cantucci vagy cantuccini, attól függően, kisebb vagy nagyobb darabokból áll. Jól záródó fémdobozban állítólag hetekig eláll, de 2-3 napnál tovább sosem tudtam tesztelni.
Legfontosabb alkotóeleme az egész mandula, amely bőven van benne. Sokféle recept van, én így készítem.
Cantuccini