A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.
Libamáj tokaji boros gyümölccsel
Karamellizált gyümölcs és sült libamáj: tökéletes páros. Egy igazán különleges, ünnepi fogás, karácsonyra ideális.
Libamáj tokaji boros gyümölccsel
Tálalás majomkoponyában
Az Indiana Jones filmek egyik ikonikus jelenete volt a vacsora a Mahradzsa palotájában: Ki ne emlékezne a desszertre:
Most már te is megteheted, hogy így tálald fel az édességet. Egy kis vaníliafagylalt, némi eperöntettel jól mutat a koponyában.
A cserépből készült majomfej - természetesen skalppal együtt - megvásárolható.
Hogy higiénikusabb legyen a tálalás, a cserépfejben egy műanyag tálba lehet szervírozni a desszertet. De azért jól válasszuk meg, melyik vendégünk elé tesszük a majomfejet, nehogy úgy járjon, mint a szőke szépség.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Mit kapsz 24 000 dollárért?
Napi videó: Fedezd fel Vancouvert
Napi fotó: Csak ezt ne lássam az ablakban
Macskaőrség: 41 epikus macskaugrás
(via)
Bár a majomkenyérfa belsejében
Öreg, igazi híresség, és elképesztően nagy. De nem ez a titka.
Dél-Afrika Limpopo tartományában járunk. Négy órányira Johannesburgtól, közel Modjadjiskloofhoz fekszik a Sunland farm. Legnagyobb ékessége az óriás majomkenyér-fa, más néven Baobab-fa.
Tejben sült kacsamáj
Utóbbi időben a család nagy kedvence lett a kacsamáj, persze nem a hízott (és drága) kacsamáj, hanem a normális, egészségesen tartott fajta. Teszem hozzá joggal, mert rendkívül ízletes, porhanyós, igazi csemege. Érdekes módon az utóbbi időben hasonló áron lehet kapni mint a csirkemájat. Íze állaga a csirkemájhoz hasonló, ám mérete jóval nagyobb.
A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de azt a módszert már sokkal kevesebben ismerik és alkalmazzák, hogy az áztatáshoz használt tejet felhasználják a pároláshoz, és végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.
Tejben sült kacsamáj