Nem melegszendvics, nem hidegszendvics, de akár lehet ez is, az is. Ez egy köztes állapot, meleg szendvicsragu a kenyéren.
Padlizsános szendvicsragu:
Nem melegszendvics, nem hidegszendvics, de akár lehet ez is, az is. Ez egy köztes állapot, meleg szendvicsragu a kenyéren.
Padlizsános szendvicsragu:
A legényfogó leves a legenda szerint olyankor került asztalra, amikor a lányos házhoz kalákában jártak az udvarlók. A szülők ezzel az étellel kínálták meg azt a fiút, amelyiket lányuknak kiszemeltek. Egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis igen finom, és tartalmas leves. Ennek is sok variációja létezik, mi így készítjük.
Legényfogó leves
Hozzávalók:
Csirke-, vagy sertéshús,
hagyma,
répa,
fehérrépa,
zeller,
borsó,
karalábé, (szinte bármilyen zöldség, ami otthon van, és levesbe való)
gomba
só,
bors,
babérlevél,
kapor,
őrölt kömény,
mustár,
gulyáskrém,
citrom
tejföl, vagy tejszín, (esetleg vegyesen)
liszt - habarásnak
A galuskához:
tojás,
vaj,
liszt,
só
Előkészítés:
a hagymát megtisztítom és apró kockára vágom.
a húst felkockázom,
a zöldségeket felkockázom
amíg a leves fő a kikeverem a galuska tésztáját.
Apróra vágott hagymát megpárolom, a kockára vágott húst rádobom, és kifehéredésig pirítom. Belerakom a kockára vágott zöldségeket, majd jönnek a fűszerek, vízzel felengedem, és készre főzőm. Ha megfőtt, a galuskát beleszaggatom, és behabarom. Citrom levével pikánsra savanyítom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Túlzott játéktól eltorzult testek
Napi videó: Idióták és a futópad
Nagyon sokan szeretik a gumicukrot, legyen az maci, szalag, vagy éppen kukac formájú. Ha nem éred be egy normál zacskóval, próbálkozz a világ legnagyobb gumicukor-kukacával. Hossza hatvanhat centiméter, kerülete 13 centiméter, a súlya csaknem másfél kiló.
Minden darab kézzel készül. A két vége eltérő ízű, 19 különböző ízkombinációban kapható, pl. zöld alma/meggy; citrom/narancs; ananász/meggy.
Gluténmentes, azért 4000 kalória van benne. Nem fogod megenni egy ültő helyedben, de ne aggódj, egy évig megőrzi a minőségét.
Az interneten megrendelhető 28 dollárért.
Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: A világ legkeskenyebb háza
Napi videó: Leggyorsabb zenekar
Napi fotó: A kínai parlamentben
(via geekalerts)
Ma lett a Toochee Blogzin két éves, ezért ünneplem magam. Ebből a Szem-Szájnak blog sem maradhat ki. Mi kell egy jó szülinaphoz? Torta! A legszebb tortákból jöjjön egy gyűjtemény:
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: A legkeményebb ébresztés
Napi videó: A jég vonzza a hülyéket
Napi fotó: Pesti utakra felturbózott kisautó
(via izismile)
Ugye, mennyivel elegánsabban hangzik, mint a répapüré-leves. Pedig érdemes kipróbálni, mert isteni melengető leves hideg estékre.
Mézes karotta krémleves
Hozzávalók:
10dkg vaj
6dl tej
3dl főzőtejszín
2ek. méz
1 csoko bazsalikom
60 dkg sárgarépa
csipet só
csipet kakukkfű
Elkészítés.
A vajat felhevítjük, beledobjuk a bazsalikomot, a felkarikázott sárgarépát, sót, kakukkfüvet, mézet. Néhány percig pirítjuk, hogy a méz rákaramellizálódjon, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejet, egy botmixerrel pépesítjük, felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor dobjunk a tetejére bazsalikomot, esetleg snidlinget, pár kocka ropogósra sült baconnal pedig maga a tökély.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Találd ki, mit látsz a képeken
Napi videó: Vagány a buszsoför
Napi fotó: Reszkess, hamarosan...