Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legnagyobb óceánjáró konyhája

Az Allure of the Seas jelenleg a világ legnagyobb luxus utasszállító óceánjáró hajója, holtversenyben a testvérhajójával, az Oasis of the Seas hajóval. A Royal Caribbean International üzemelteti. Hossza 360 m, az utasok számára 16 szint van megnyitva. 2384 fős legénység szolgálja ki az 5500-6300 utast. Egy kis bepillantás a hajókonyhába.

Tovább


30 perces receptek - Rumos-meggyes banánkrémleves

Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a

Rumos-meggyes banánkrémleves

Tovább


Virsliszív-tojás

Aki egy romantikus reggelit szeretne a párjának, annak tökéletes választás a szív alakú sült virsli, a közepén tükörtojással. Semmivel sem bonyolultabb, mintha egyszerűen egymás mellett sütnénk. De mennyivel elegánsabb így. Nálam bejött.

Szívtojás

Tovább


A világ legapróbb dinnyéje

Bármilyen hihetetlen is ez a kis zöld izé dinnye. A világ legkisebb dinnyéje. A pepquinos eredetileg Dél-Amerikából származik. Csak 3-cm hosszú, és 2 cm átmérőjű. De méretétől eltekintve olyan, mint a többi dinnye. 60-90 nap alatt érik be, és az indák között 60-100 darab pepquinost is találhatunk.

Tovább


Gombás matapán

Ismét sikerült egészen apró barna csiperkét vennem. Szeretem, amikor az ételben egyben vannak az apró gombák, annyira jól mutat. Erős felindulásból csak összedobáltam a hozzávalókat, ezért nevet is kell adnom az ételnek. Így lett gombás matapán. A matapán egy régi étel, tojásos lepényféle. Receptet nem találtam hozzá, de talán nem hal ki így ez a szó.

Hozzávalók:
10 dkg apró barna csiperke
3 dkg vaj
4 tojás
10 dkg reszelt gauda sajt
2 evőkanál liszt

bors
kevés fehér bor

Elkészítés:
A gombát megmosom, és a vajon borssal kicsit megdinsztelem.

A tojást habosra keverem a borral és a lisztel, megsózom, majd beleforgatom a sajtot. A gombá mellé beöntöm a keveréket, úgy, hogy a gombákat ne borítsa be, ne lepje el, kiálljanak a masszából.

Kis lángon lasan sütöm. Amikor az alja megsül, egy másik serpenyőbe óvatosan átfordítom, és  a másik oldalát is megsütöm. Forrón tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

Napi videó:   Ilyen futár kellene nekünk is

Napi fotó:  Zsarnokok birodalmai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.