Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Francia hagymakrémleves

Az egyik tipikusan olyan leves, amire a legtöbb embere először fintorog, de ha megkóstolja, akkor egy életre megkedveli. Egyszerű, könnyen és olcsón elkészíthető. Hideg napokon igazi melengető fogás. Én így készítem.

Francia hagymakrémleves

Hozzávalók:

4-5 fej hagyma apróra vágva
vaj
1 liter húsleves
liszt
2-3 dl tejszín

Tálaláshoz:
Reszelt sajt
Pirítós
Dió

Elkészítés:
Vajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel és elkeverjük. 1liter húslevessel felöntjük, (ha nincs, helyettesíthető 1liter vízzel és beleteszünk 2 leveskockát). Felforraljuk, majd kb. 10 percig főzzük.

Botmixerrel pépesítjük. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Tálaláskor sajtot reszelünk a tálba, rászedjük a levest, megszórjuk pirított dióval és pirítóst kínálunk hozzá. De ezzel még jobb: Piritós 2.0

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Százak búcsúztatták az elfelejtett, magányos háborús veteránt

Napi videó:   Ennél nagyobb fekvőtámasz nem lehetséges

Napi fotó:  Speciális mentőjármű

Macskaőrség:   A legerősebb macska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A legkisebb érett citrom

Ez történik, ha valaki citromfát ültet az esős Washington államban:

Tovább


Túrógombóc Almapürével

Érdemes a klasszikus recepteket újragondolni, első hallásra meglepő fogásokat összekombinálni. Meglepően finom új ízeket kaphatunk. Párom hétvégi kísérletezése elképesztően jól sikerült.

 

Túrógombóc Almapürével

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
3-4 ek. liszt
2 egész tojás
egy citrom héja
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben megfőzzük.

Almapüré
2 kg alma
fél citrom leve és egyben a héja
vaníliás cukor
cukor izlés szerint
egy rúd fahéj
2 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Kevés vízzel feltesszük főni, beletesszük az egész fahéjat és a kicsavart fél citrom héját, a vaníliáscukrot, és kevés cukrot is. Amikor megfőtt, kivesszük a darabos fűszereket és botmixerrel pürésítjük a főtt almát. Kevés vízzel és cukorral csomómentesre keverjük a pudingot és a fövő pürébe keverjük. Újraforrás után levesszük a tűzről. Cukorral úgy ízesítjük, hogy kissé pikáns, savanykás íze megmaradjon.

Tálalás:
A gombócokat nyakon öntjük az almapürével, néhány szeletke almával színesítjük.
Aki ragaszkodik a pirított prézlihez, nyugodtan beleforgathatja a gombócokat, úgy is finom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Medve és az autó

Napi videó:   Alaszka

Napi fotó:  Nehéz a természetfilmes élete

Macskaőrség:   Amikor a macska a bűnös

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fura grillmasinák

Tovább


Sajtos pirítós 2.0

Különböző krémlevesekhez előszeretettel kínálunk pirítóst, vagy sajtos pirítóst. Ezt a kommersz kísérőt is fel lehet turbózni, hogy még jobban feldobja a levest.

 

Sajtos pirítós 2.0

Hozzávalók:
szeletelt kenyér
eidami sajt
kéksajt
dió

Elkészítés:
A kéksajtot rámorzsolom a kenyérszeletekre, majd ráreszelem az eidami sajtot. A diót egy serpenyőben megpirítom, durvára vágom, és a sajt tetejére szórom. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt megolvad. Forrón tálalom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Művészi tökfaragás

Napi videó:   A szeles város éjszakája

Napi fotó:  Hason-lóság

Macskaőrség:   Boldog macskák 2  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.